nazwisko i imię na forum

• Autor wątku Autor wątku Amelia4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Amelia4

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Mam pytanie, jeden człowiek umieścił na ogólnym forum moje imie i nazwisko i nagadał o mnie rzeczy nie prawdziwych. Administrator forum twierdzi że nie odpowiada za wpisy na forum. Czuje sie opluta i zniesławiona, dodam że człowiek który zamieścił te informacje to pieniacz a dyskusja na forum z nim może tylko spowodowac zamieszczanie kolejnych paszkwili. Jak wpłynąć na dministratora forum aby usunął wpis?? Postępowanie w sądzie może trwać wieki a wpis czytają ludzie !!!! Nie wiem też czy takie zawiadomienie policji da jakikolwiek skutek. Co robić ??

Nie wiem czy podanie na Forum tylko i wyłącznie samego imienia i nazwiska wystarczy do zindywidualizowania osoby...- ponieważ proszę wybaczy określenie "nie jednemu psu Burek".... oprócz tych danych musiałby podac inne dane np. J
an Kowalski z :
- III C,
- z firmy XXX sc .j.
- urodzony dn. ......... w ........

W przeciwnym razie zawsze może się tłumaczyc ,że miał nie panią na myśli tylko inną osobę o takich samych danych.

ps. proszę przeczytac art. 212 &1 KK i 216 &1 KK - może znamiona zostały wyczerpane i możnaby wysłac do Sądu prywatny akt oskarżenia...

niestety ten pieniacz podał i miasto, adres, nazwę firmy i moje imię i nazwisko, co zatem mogę zrobić ?

prywatny akt oskarżenia, może i tak ale co zrobić aby zmusić administratora forum aby usuną wpisy ?? Sprawa w sądzie to miesiące w dodatku trudno będzie mi namierzyć człowieka bo firma w imieniu której on się niby wypowiadał , wyparła się go , i zaprzecza aby miała z nim cokolwiek wspólnego.

złozyć zawiadomienie w Prokuraturze z wnioskiem o objecie ściganiem z urzędu - przynajmniej do momentu ustalenia danych sprawcy..:)

Powrót