NC+ brak pełnej oferty programowej

• Autor wątku Autor wątku ziomiwan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

ziomiwan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam
Mam problem z NC+. Mój problem polega na tym, że enka najpierw włączyła mi pakiet którego nie zamawiałem, a za który kazała sobie zapłacić, następnie z łaską go wyłączyła.
Ale wyłączając ten pakiet wyłączyli również mi kilka kanałów które zawierają się w moim pakiecie, a które nawet mam wyszczególnione w umowie. Kanały wyłączone mam już około miesiąca, czyli płacę za coś czego nie mam.
Czy powyższe może być powodem do rozwiązania z nimi umowy bez ponoszenia przeze mnie kosztów??

I przez cały miesiąc nie miałeś z tym problemu, aż nagle problem stał się tak dotkliwy że aż trzeba rozwiązać umowę?

ziomiwan napisał:
Czy powyższe może być powodem do rozwiązania z nimi umowy bez ponoszenia przeze mnie kosztów??
Nie, najpierw reklamacja.

dawid3211 napisał:
I przez cały miesiąc nie miałeś z tym problemu, aż nagle problem stał się tak dotkliwy że aż trzeba rozwiązać umowę?

Jeśli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to proszę zamilknij...

nomnes- czyli najpierw złożyć reklamację, a później rozwiązanie czy inny sposób?
Samo to, że wyłączyli więcej programów niż powinni to nie jest jedyny powód rozwiązania gdyż wcześniej mimo zgłoszenia rezygnacji z pakietów promocyjnych te nadal były włączone, a enka uważała, że zgłoszenie nie wpłynęło...

W umowie zapewne masz napisane kiedy możesz rozwiązać umowę i na pewno nie jest to przypadek o którym piszesz.

Na forum jest mnóstwo podobnych/identycznych tematów jak Twój...wystarczy poczytać jak to ludzie zbyt pochopnie rozwiązywali umowy i jakie były tego (przykre) konsekwencje.

Powrót