NC++orange

• Autor wątku Autor wątku polak901030
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

polak901030

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. W Lutym tego roku, zdecydowałem się na usługę NC+ +internet mobilny od orange. Przez telefon konsultant który przygotowywal umowę, powiedział że na terenie miasta w którym mieszkam internet LTE będzie bez limitu transferu danych przez cały okres umowy..w kwietniu internet zaczął coraz bardziej zwalniać. Również na początku maja dostałem sms że limit został wyczerpany...(zadzwoniłem do Orangę i złożyłem reklamację na tą usługę.) konsultant stwierdził że odsłuchają rozmowę i postarają się coś z tym zrobić. Dziś dostałem maila o następującej treści.:

Szanowny Panie ,

W odpowiedzi na zgłoszenie dotyczące wejścia w życie Umowy podpisanej na numerze 515.......w ofercie

Orange Free Net 49.90 informuję, że warunki oferty zostały wprowadzone prawidłowo, zgodnie z zapisami

wspomnianego dokumentu.

Umowa o świadczenie usług telekomunikacyjnych zgodnie z obowiązującym Regulaminem, zostaje zawarta w

formie pisemnej pod rygorem nieważności. Daje to Abonentowi możliwość zapoznania się z treścią dokumentów

(Umowa, Regulaminy, Cennik usług) przed podpisaniem Umowy. Złożony przez Panią podpis na Umowie pozwala

nam sądzić, że w pełni zaakceptował Pan jej warunki, a Cennik usług i Regulamin oferty są Panu znane.

Mając na względzie powyżej przedstawione fakty, nie mamy podstaw do pozytywnego rozpatrzenia Pani zgłoszenia

z dnia 27.04.2015 r.

Mam nadzieję, że przedstawione uzasadnienie naszej decyzji uzna Pan za wyczerpujące.

Moim zdaniem jeżeli ktoś przez telefon przedstawia ofertę powinna być też taka w rzeczywistości. Czy w tej sytuacji mogę zrobić coś więcej?czy wszystko przepadło?czy umowy ustne nie mają ważności względem pisemnej? Czy mogę zrezygnować z usługi?
Proszę o pomoc.

Powrót