nekanie

• Autor wątku Autor wątku zaniepokojona1365
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zaniepokojona1365

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam mój problem zaczął się od konfliktu mojego 8-letniego syna w szkole ze swoim rówieśnikiem. Problem się nasila ponieważ chłopiec o którym piszę również na placu zabaw zachowuję się bardzo wulgarnie wyzywa nie tylko moje dziecko. Rodzice oraz babcia tego chłopca nie reagują na ich zachowanie . W obecnej chwili szykanują mnie wyzywają na placu zabaw gdzie jestem ze swoim dzieckiem przy innych dzieciach potrafią wyzwać mnie od cytuję ,,grubych szmat,, itd Nie wiem co zrobić z takim problemem ponieważ szkoła tłumaczy się tym że dziecko jest dobrze ubrane najedzone i oni nic z tym zrobic nie mogą Proszę o pomoc Od czego powinnam zacząć ? Pozdrawiam

Zebrać świadków i zafundować rodzince tego chłopca sprawę karną z oskarżenia prywatnego o znieważenie (art. 216 § 1 kodeksu karnego). Skoro szkoła nie reaguje na zachowanie chłopca, to zebrać dowody i świadków na jego zachowanie i zainteresować sprawą sąd rodzinny, aby przyjrzał się jego sytuacji wychowawczej.

PS Wystarczy założyć temat w jednym miejscu.

Najgorsze jest to ze szkola ma mnostwo zgloszen a i tak mowia ze maja zwiazane rece ?????? Ewidentnie mnie prowokuja wyzywajac tylko nie bardzo wiem co maja na celu

Najgorsze jest to ze szkola ma mnostwo zgloszen a i tak mowia ze maja zwiazane rece 😩 Ewidentnie mnie prowokuja wyzywajac tylko nie bardzo wiem co maja na celu

Nie mają związanych rąk. Jeśli dziecko zachowuje się nieznośnie, a rodzice nie współpracują, to szkoła powinna zawiadomić sąd rodzinny.

W listopadzie moj syn zostal pobity przez tego chlopca w szkile Pani pedagog obiecywala spotkanie z rodzicami tego chlopca i policja Spotkanie sie odbylo ale bez mojej obecnosci a dotyczylo rowniez mojego syna Szkola twierdzi tez ze to co dzieje sie poza szkola ich nie intetesuje a moim zdanie chyba powinno prawda

Należy zawiadomić sąd rodzinny ze względu na przejawy demoralizacji.

Dziekuje za odpowiedzi Jestem tak zdenerwowana cala sytuacja ze juz sama nie wiedzialam co dalej robic skoro juz wiele razy zawiadamialam o tym szkole Ciezko miec na to dowody

Powrót