Neostrada TP z telewizją wprowadzenie w błąd

• Autor wątku Autor wątku ChudyEdd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

ChudyEdd

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam! Mam taki problem bo zamówiłem w marcu usługę Neostrada TP z telewizją. Umowę podpisałem na 2 lata. Przy czym byłem przez konsultanta zapewniany, że po upływie 30-40 dni będę mógł zwiększyć prędkość z 512KB/s do 1Mb/s w promocyjnej cenie. Po upływie tego czas zadzwoniłem do TP, gdzie usłyszałem odpowiedz, że wyszła nowa promocja i nie ma możliwości zwiększenia prędkości dotyczącej tamtej promocji, jest ew. ale za 300zł bo nie objęte żadną promocją. Byłem zapewniany, że cena po tych 40 dniach będzie oo 10zł większa. Gdybym wiedział, że tak będzie w ogóle nie przedłużałbym z nimi umowy. I tu pojawia się moje pytanie czy mogę rozwiązać umowę z powodu nie dotrzymania warunków przez operatora. Lub jest jakaś inna możliwość rozwiązania umowy bez ponoszenia kar. Pozdrawiam!

A masz jakiś dowód, że konsultant Ci to powiedział?

Właśnie tu jest problem bo nawet nie wiem jak się nazywał. :(

Jak nie masz nic na piśmie to kiepsko...

ChudyEdd napisał:
czy mogę rozwiązać umowę z powodu nie dotrzymania warunków przez operatora.
warunków czego? umowy? a masz cos na ten temat w umowie którą podpisałeś i posiadasz... ?

Ja sie nie znam zbyt na prawie, no ale moze gdyby porozumiec sie z tpsa w tym temacie, rozmowy z konsultantami sa zazwyczaj w tym momencie rejestrowane.

owszem rozmowy sa rejestrowane o czym powinieneś zostać wcześniej powiadomiony. jednakże z przykrością stwierdzam ze na jakieś 90% nic nie wskórasz. droga dochodzenia czyja to wina będzie zbyt długa(niekoniecznie konsultanta). Problemy te dotyczą większości firm telekomunikacyjnych które obiecują gruszki na wierzbie byle by pozyskać klienta. z doświadczenia wiem ze ominiecie kary jest raczej niemożliwe. nakłada się kary masowo i nie zastanawia się nad indywidualnym przypadkiem. tym bardziej ze dotyczy to tylko warunków zawartych w umowie. jeśli to masz to kombinuj. jeśli nie to obawiam sie ze nie masz szans.

Powrót