Neostrada TP

• Autor wątku Autor wątku 7onY
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
7

7onY

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Mam lokalną radiówkę, lecz ona co chwile traci sygnał. Poszedłem do salony TP, aby zamówić Neostradę. Nie mam dociągniętego kabla telefonicznego, więc miał przyjechać do mnie technik i określić czy mogą dociągnąć mi kabel. Niestety oni mi nie chcą tego zrobić, bo im się "nie opłaca".
Usłyszałem od znajomego, że TP jako "narodowy operator" musi pociągnąć mi kabel na własny koszt, jeśli tego chcę. Zanim złoże kolejną wizytę w salonie chciałbym się upewnić czy to prawda.

Tak pracuję w firmie zewnętrznej TP.SA techników mamy vis a vis naszych okien i wiemy że w takich sytuacjach im sie nie opłaca dla jednej duszy kłaść,podciągać i celowo montować czegokolwiek.Opłaclność. zaczyna się przy 7-8 rodzinach z założeniem że wszyscy chcą internet Neonkę.nawet jak weźmiesz 1BM na 2 lata=1560+aktywacja Neo 49.90 +obowiązkowy abonament minimalny 50złx24 mieś=1200zł.reasumując 1200+1609,9=2809,9.
Tak wyglądają koszty Neostrady przy umowie 24 miesięcznej.
Zastanów się czy warto?może znadziesz kogoś tańszego komu się będzie chciało.

Mój sąsiad (niecałe 100m) ma TP. Czy jest możliwość przęciągnięcia linii o te 2 podwórka ?
A jeżeli ktoś miałby mi pociągnąć kabel taniej, to gdzie będzie najłatwiej szukać ?

Poszukaj lokalnych dostawców netu.Nie jstem pewna co do rodzaju łącza,stałe(jak TP) czy radiowe.
Jest jeszcze możliwość załatwienia kabla od TP "za wódkę" lub centralnie dogadać się z technikami za ile zrobili by to po godzinach.(łapówka).tak to przynajmniej funkcjonuje u nas.

NIE - i jaki narodowy...?- toż to spółka SA..:) - poza tym operatorów ci dostatek..

Może sposobem było by założenie nr telefonu, np na 3 miesiące później jego likwidacja, przemyśl jak wygląda sprawa w takiej opcji i czy jest to możliwe.

kalicki napisał:
Może sposobem było by założenie nr telefonu, np na 3 miesiące później jego likwidacja, przemyśl jak wygląda sprawa w takiej opcji i czy jest to możliwe.

nie ma możliwości likwidacji łącza po 3 mieś gdyż umowa zawierana przy zakładaniu telefonu opiewa na 12 mieś.Każde zerwanie jej przed czasem grozi karą.Można obejść umowę.Po założeniu telefonu, do 30 dni wypowiedzieć umowę przez złożenie zamówienia na abonament u innego operatora (dialog,netia,exantel,itp).Wówczas staniesz się klientem WLR i możesz zakładać Neostradę lub wziąć internet od innego operatora.
Jeszcze drobna uwaga-można mieć samą Neostradę bez telefonu jednak co miesiąc należy płacic 36zł tytułem utrzymania łącza.

Powrót