Neostrata - odstąpienie po zakończeniu poprzedniej umowy

• Autor wątku Autor wątku TomaszSzamot
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TomaszSzamot

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, próbowałem znaleźć podobny temat ale nie znalazłem stąd moje pytanie.
30.11.2014 dobiegała końca moja umowa neostradowa 10 MB. Około 10.11.2014 złożyłem zamówienie na nową umowę 80MB, był problem z dostarczeniem usługi, ostatecznie podpisałem umowę 27.11.2014. Generelnie jakoś ta nowa usługa w końcu wystartowała ale kulawo. Stwierdziłem że jej nie chcę i 1.12.2014 skorzystałem z możliwości odstąpienia od umowy.

Czy ORANGE może aktywować przeterminowaną usługę 10MB po moim odstąpieniu od umowy 80MB?

To raczej pytanie do Orendż, bądź poczytaj regulaminy usług.

W umowie jest jasno napisane że jeśli nie podejmę żadnych kroków zw. z przedłużeniem umowy, ta zostanie przedłuzona na kolejne 6m. Czy zamówienie nowego aneksu nie jest właśnie krokiem zw. z przedłużeniem umowy?

Z ORANGE stoczyłem już wojnę.. Najpierw poinformowano mnie (telefonicznie) że poprzednia umowa przestała istnieć a od nowej odstąpiłem. Kolejny konsultant nie był w stanie mi odpowiedzieć poradził złożyć freklamację. Między czasie zadzwoniła jakaś laska że w ciagyu 10 dni nie mogę odstąpić od aneksu i że zostanę ociążony notą obciążeniową chyba że odstapie od odstąpienia to wtedy będzie dobrze :confused: powiedziałem jej że nie odstąpię i że na aneksie jest napisane że moge odstąpić stwierdziła że tego nie powinna tam być - KOMEDIA. Próbowałem przez kolejny tydzień próbowałem się czegoś dowiedziećn nikt nic nie wie reklamacja w toku. Stiwerdziłem że skoro poprzednia umowa wygasła a od nowej odstąpiłem to poszedłem do salonu orange i wypowiedziałem linie tel i poinformowałem że rezygnuje z usług Orange. Po prawie trzech tygodniach otrzymłem wesoła nowine że moja reklamacja została uznana. Złożyłem następna reklamację że zrezygnowałem już z usług że przeszedłem już do konkurencji. Nie da rady - przedłużenie na następne 6.

W końcu jaka reklamacja została uznana? ...bo się pogubiłem...:rolleyes:

Czy ORANGE może aktywować przeterminowaną usługę 10MB po moim odstąpieniu od umowy 80MB?
jesli jest brak możliwości technicznej - musi to stwierdzić monter - zasugerować opcje np 20M lub 10 - ale musi być informacja w zgłoszeniu usterki-podsumowanie interwencji

Nie reklamowałem 80mb umowy, stwierdziłem że nie ma sensu się później handryczyć z TPSA.
Technik powiedział mi że prędkość nie zejdzie poniżej 20 bo jak zejdzie to przestanie działać:) tak skonstruowany jest modem - wiem, dziwne.
Przyszedł weekend internet przestał działać. Pojechałem wymienić modem,dalej to samo.
1.12.2015 odstapiłem od umowy i chciałem powrócić do 10MB. Konsultant na to nie, bo tamta już przestała obowiazywać i że muszę
zamówić nową po ok 7. Strwierdziłem ze czekać nie będę i dzwoniłem jeszcze kilka razy, polecono mi złozyć
reklamację to mi przywrócą 10MB. Trwało to jeszcze dłużej więc poinformowałem po 2 tyg w salonie orange że nie chcę juz Neostraty.
Sastanawiam mnie fakt czy mogą uaktywnić mi przeterminowaną umowę - umowa, która ustąpiła z dniem 30.11.1014 przywrócono 18.12.2014
z klauzulą przedłużenia na kolejne 6 miesięcy.
Jak to się ma do zagadnienie DOBRYCH OBYCZAJÓW wg których powinienem być poinformowany jasno i klarownie o konsekwecjach.
(Czyn nieuczciwej konkurencji a dobre obyczaje:Czasopisma C.H.Beck)
Najpierw jeden konsultant wprowadza mnie w błąd a następny grozi notą obciażeniową jeśli nie odstąpię od odstapienia:/

Czy powyższe przesłanki pozwolą na przychylne rozpatrzenie sprawy na drodze sądowej?

Powrót