M
Magdalena900
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Dzień dobry.
Mam ogromny zaszczyt zwrócić się o pomoc użytkowników tego forum.
W dodatku napisałam, że mogę zwrócić się do UOKiK-u o zwrócenie uwagi na tę sprawę, wtedy nadano mi warny oraz blokadę postowania. Powód: sianie fermentu
Czy to jest dopuszczalne?
Cytat z regulaminu:
Czy nadanie blokady postowania to nie jest edytowanie konta? Nie złamałam żadnego punktu regulaminu, żadnych zasad. Ba, wręcz przeciwnie - znalazłam błąd i go zgłosiłam.
Czy można wyciągnąć jakieś konsekwencje wobec takich działań "uciszajacych"? Proszę o pomoc, do jakich instytucji mogę się zgłosić, bądź jaką drogą mam to załatwić. Cywilnie czy też nie.
Pozdrawiam ciepło.
Mam ogromny zaszczyt zwrócić się o pomoc użytkowników tego forum.
I teraz pytanie. Czy taka polityka na zasadzie "nie naprawiamy tego błędu, niech kupują usługi" będzie w porządku?Sprawa dotyczy serwisu net4game.com, który oferuje grę na swoim serwerze SA:MP (gra multiplayer).
Serwis oferuje szereg usług płatnych, ale również szerokie oprogramowanie na swoim serwerze. Na ów serwerze jest możliwość by wziąć ślub. Po wzięciu ślubu nazwisko drugiego gracza powinno zmienić się na nasze. Tak się wówczas nie stało. Błąd w oprogramowaniu sprawił, że zostałam w ten sposób oszukana (przynajmniej tak się czuję), ponieważ pominięto mnie, a innym ludziom, niedotkniętym tym "bugiem", normalnie skrypt ślubu nadaje nazwisko.
Pojawia się temat, proszę o pomoc administrację serwera. Gracze odpisują: KUP USŁUGĘ ZMIANY TOŻSAMOŚCI POSTACI!
W dodatku napisałam, że mogę zwrócić się do UOKiK-u o zwrócenie uwagi na tę sprawę, wtedy nadano mi warny oraz blokadę postowania. Powód: sianie fermentu
Czy to jest dopuszczalne?
Cytat z regulaminu:
Administrator zastrzega sobie prawo do edycji bądź usunięcia Globalnego Konta Użytkownika i wszystkich jego przynależności w przypadku naruszenia zasad korzystania z serwisu bądź na prośbę Użytkownika danego konta.
Czy nadanie blokady postowania to nie jest edytowanie konta? Nie złamałam żadnego punktu regulaminu, żadnych zasad. Ba, wręcz przeciwnie - znalazłam błąd i go zgłosiłam.
Użytkownik ma obowiązek zgłosić każdy zauważony błąd w oprogramowaniu Administratorowi. Używanie błędów w oprogramowaniu w celu zdobycia przewagi nad innymi graczami jest surowo zabronione.
Czy można wyciągnąć jakieś konsekwencje wobec takich działań "uciszajacych"? Proszę o pomoc, do jakich instytucji mogę się zgłosić, bądź jaką drogą mam to załatwić. Cywilnie czy też nie.
Pozdrawiam ciepło.