Netia odstąpienie wypowiedzenie

• Autor wątku Autor wątku krkwaw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krkwaw

Zbanowany
Odpowiedzi
374
na początku grudnia kończy mi się umowa z Netią
miesiąc temu zostało poinformowałem operatora iż nie chce dalej korzystać z usług.
Kilka dni temu podczas rozmowy telefonicznej konsultant Netii zaproponował mi nowe warunki, na które przystałem i odwołałem zgodę na rezygnacje o której mowa powyżej, wyraziłem zgodę na kontynuowanie umowy na zmienionych warunkach na okres kolejnych 12 msc.

1. czy w takim stanie rzeczy mogę odstąpić od umowy/aneksu
(można odstąpić tylko od nowych umów czy również od aneksów)
2. podczas rozmowy telefonicznej odwołałem zgodę na rezygnację
czy po złożeniu odstąpienia od aneksu, pierwotna umowa o której mowa na wstępie jest nadal wiążąca i należy ją ponownie wypowiedzieć?

można odstąpić od aneksu do 14 dni - stara umowa obowiązuje i wypoiedzenie starej

piotr.techno napisał:
można odstąpić od aneksu do 14 dni - stara umowa obowiązuje i wypoiedzenie starej

1. czyli jesli odstąpie od umowy to nie bede musiał składać ponownie wypowiedzenia? (od operatora uslyszałem iż jeśli cofnę zgodę na wypowiedzenie podczas rozmowy telefonicznej w celu możliwosci sporządzenia aneksu i jesli pozniej odstąpie od aneksu bede musiał wypowiedziec umowę ponownie)

2. 14 dni na odstąpienie nalezy liczyc od dnia rozmowy telefonicznej czy od dnia dostarczenia przez operatora umowy w formie pisemnej lub na e-mail?

Ostatnia edycja:
Powrót