NETIA - problem z fakturami

• Autor wątku Autor wątku Skrzyp13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Skrzyp13

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie. Postanowiłem opisać swoją sytuację z firmą netia. Kilka miesięcy temu zacząłem walczyć o poprawne naliczanie przez firmę netia rabatów na fakturze w końcu skutecznie, jednakże od kilku miesięcy były wystawiane źle faktury (zawyżone) i upominałem się o korekty, które wystawiano prawidłowo zgodnie z tym co wywalczyłem w netii. Aż do dziś. Dziś pani na infolinii stwierdziła, że przecież rabat który mnie obowiązuje wynosi 5 zł a nie 10 zł, bo ów mam taki przyznany w momencie przyznania umowy. Dobra do czego wracam.

Umowę podpisałem w czerwcu 2014 roku. GIGA OFERTA II - www http://www.netia.pl/files/pomoc/Zalaczniki/2014/swp_-_gigaoferta_ii_-_www.pdf

Według niej za wybrane pakiety TV powinienem mieć naliczany rabat 5 zł. Ów rabat był naliczany prawidłowo przez dłuższy czas. Jednakże w pewnym momencie zmieniło mi się w moim panelu naliczanie za pakiety TV.
znv37s.jpg

Postanowiłem powalczyć aby w fakturze był właśnie ów rabat naliczany. Jednakże zostałem wcześniej zbyty, że mam inną umowę i na moim panelu jest błąd. W pewnym momencie szukając warunki promocji dlaczego zostały zawarte zmiany w panelu odnalazłem aneks o nazwie GIGA OFERTA III nowe rabaty TV zgodnie z tym załącznikiem. http://www.netia.pl/files/pomoc/swp_gigaoferta_iii_nowe_rabaty_tv.pdf

Szukając na necie - dosłownie w regulaminach nettii szukałem, czy jest jakaś oferta netii o nazwie gigaoferta III i niestety nie znalazłem, tak więc postanowiłem powalczyć o rabat tym bardziej, że w powyższym linku są sformuowania:

1.Ogólne warunki Promocji
1.1. Promocja dotyczy Abonentów, którzy zawarli umowę przed 29.09.2014 r.
1.2. Z Promocji korzysta Abonent Netii S.A. oraz Internetii Sp. z o.o., który posiada zawartą z Operatorem umowę, której przedmiotem jest Usługa Telewizyjna w
wariancie Pakiety TV.
1.3. Wszystkie ceny podane w niniejszym dokumencie są cenami brutto.
..................
4.Pozostałe postanowienia
4.1. Warunki niniejszej Promocji zastępują obowiązujące Abonenta mniej korzystne warunki dotyczące poziomu rabatów za wybór Pakietów TV o określonej wartości.

Mimo, iż raz już mi przyznano rację i wystawiono korekty w oparciu o ten aneks, to tym razem znów mi wmówiono iż mnie ten aneks nie obowiązuje, bo przecież on obowiązuje dla osób które zawarły umowę o nazwie GIGA OFERTA III, mimo że nie ma takich ofert i nie było w ofercie netti. Gigawolność, tani internet, Telewizja Osobista™, telefon - Netia SA

Teraz pytanie, co z tym zrobić, gdzie zgłosić. Podkreślę też, iż telefon do netti nie jest odbierany przez konsultantów. (Zostałem rozłączony)

Powrót