Netia próboje wyłudzić ode mnie pieniądze?

• Autor wątku Autor wątku Dashie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dashie

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Od kilku dni staram się podpisać umowę z netią o internet. Wszystko przebiegało pomyślnie kiedy pisałem z konsultantką na ich czacie. Okazało się że nie mogę dostać umowy bo ich system coś tam wykazuje że mam nie zapłaconą fakturę za "usługi telekomunikacyjne". Zdziwiłem się bo z usług telekomunikacyjnych posiadam tylko mix plusa oraz abonament w play i wszystko jest uregulowane. Na następny dzień pani oddzwania i mówi że mogę podpisać umowę ale tylko wtedy jeżeli zapłacę im kaucję w wysokości 200 zł. Po namyśle postanowiłem oddzwonić. Musiałem od nowa podawać wszystkie dane. I zaproponowali mi internet 20 mb/s za 59.99 pomijając fakt że na ich stronie ten pakiet jest za 49.90 i poinformowała mnie że kaucja wynosi 300 zł. Jak to możliwe że w jeden dzień kaucja nagle wynosi więcej? Co mam zrobić w takiej sytuacji?

Znaleźć innego operatora - dostawcę internetu.

Dodatkowo powiem Ci, że lepiej nie taplać się w Netię. Nam udało się rozwiązać umowę po kilku wysyłanych zażaleniach i reklamacjach. A kysz!
Na początku okej, potem co dwa tygodnie odwiedzał nas technik...
Ja bym dopłacił te 10-20zł i wziął w TP. Może próbuj Orange. Albo UPC?

Mieszkam w takiej miejscowości (Polkowice) że niestety wybór jest ograniczony (Netia, tpsa, vectra) Myślałem nad tpsa ale jak zobaczyłem informacje ze mam płacić 30 zł za linię telefoniczną to mam gdzieś taką ofertę. Vectra jest po prostu zła - wysoki ping wolne wysyłanie.

Temat do zamknięcia podpisałem umowę z vectrą która nie miała żadnych problemów z jakimiś fakturami. Dzięki za pomoc ;)

Powrót