netia - zmiana świadczonych usług

• Autor wątku Autor wątku Leoben
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Leoben

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Podpisałem umowę z netią na internet + telefon, po 20 dniach od podpisania umowy dostałem informację, że nie są w stanie świadczyć mi dostępu do internetu i będą mi świadczyć tylko dostęp do telefonu (jeżeli chcę zerwać umowę muszę zapłacić 120zł). Ten ich dostęp do telefonu tylko mi przeszkadza bo nie mogę wziąć internetu w TP. Czy w związku z tym, że nie dotrzymali warunków umowy (nie mam internetu) mogę jakoś zerwać umowę bez konsekwencji (płacenia im) ? Dostęp do internetu i telefonu miałem uzyskać 1 lipca.

Posiadając telefon w netii nie ma przeszkód żebyś miał internet z TP.SA.Będziesz wówczas tzw.abonentem WLR.Jeżeli nie mogą Ci podłączyć netu to są 2 mozliwości:
-TP.SA nie rozbudowała możliwości na internet
-masz PCM na linii które może zdjąć tylko TP.SA

Nie chcę mieć nigdy więcej z netią nic wspólnego i jak trzeba to zapłacę te pieniądze ale czuję się oszukany bo to oni nie są w stanie zapewnić mi usługi na jaką się umówiliśmy a ja muszę ponieść tego koszty.

Leoben napisał:
Podpisałem umowę z netią na internet + telefon, po 20 dniach od podpisania umowy dostałem informację, że nie są w stanie świadczyć mi dostępu do internetu i będą mi świadczyć tylko dostęp do telefonu (jeżeli chcę zerwać umowę muszę zapłacić 120zł). Ten ich dostęp do telefonu tylko mi przeszkadza bo nie mogę wziąć internetu w TP. Czy w związku z tym, że nie dotrzymali warunków umowy (nie mam internetu) mogę jakoś zerwać umowę bez konsekwencji (płacenia im) ? Dostęp do internetu i telefonu miałem uzyskać 1 lipca.

1) skoro podpisałeś umowę to ona obowiązuje...

2) informacja nadesłana z netii to nie jest aneks do umowy ....na zmianę umowy ty musisz sie zgodzić...

3) ponieważ Netia pomimo podpisania umowy nie może/umie/chce / wywiazać sie z umowy która podpisała to jej sprawa.... ja bym poczytał o tym co w przypadku gdy świadczeniodawca usługi nie wywiązuje się z umowy... bo to nie ty im tylko oni tobie powinni płacić....

Leoben napisał:
Nie chcę mieć nigdy więcej z netią nic wspólnego i jak trzeba to zapłacę te pieniądze ale czuję się oszukany bo to oni nie są w stanie zapewnić mi usługi na jaką się umówiliśmy a ja muszę ponieść tego koszty.

Z NETIĄ temat mi bardzo znany.... widzę,że dzieje się to na skale masową. Jest bardzo wiele przypadków gdzie chcą a nie mogą świadczyć usług i wtedy kosztami abonenta po kieszeni.... czy naprawdę nie ma na nich rady? Czy nasze polskie prawo jest aż tak tępe? Rozwiązanie umowy jest nie możliwe. Mieszkałem kiedyś w UK tam sprawy tego typu były do rozwiązania w przeciągu kilku dni na ostatni guzik. Proste, świadczymy usługę a Ty płacisz, lub druga wersja nie jesteśmy w stanie Ci świadczyć usług, dziękujemy przepraszamy.

Powrót