T
telmuz2002
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam. Mam w rodzinie maly problem. mam teścia który niestety od sześciu miesięcy nie jest zarejestrowany w urzędzie pracy nie pobiera zasiłków nie pracuje i nie ma ubezpieczenia. jest to człowiek naprawdę bardzo chory ma 60 lat wybity błędnik skręcone śrubami kolana i parę jeszcze innych chorób które uniemożliwiają pracę w zawodzie a całe życie był dekarzem czyli pracował na dachach. żaden lekarz nie chce wystawić mu zdolności do pracy. W zeszlym roku starał się o rentę której mu też nie przyznali. od czterech lat nie ma żadnych dochodów i był ubezpieczony w urzędzie pracy jednak pół roku temu bardzo zachorował nie mogac wstawić na spotkanie na tak zwany podpis i został wykreślony. jak stawił się wczoraj w urzędzie pracy żeby się zarejestrować okazało się że nikt go nie chce zarejestrować z powodu ze przez ponad 3 miesiące nie byłe nigdzie ubezpieczony nie dostawal żadnych ofert pracy gdyż na pierwszy rzut oka widać że to schorowany mężczyzna i nikt go nie zatrudni a jak pisałem żaden lekarz nie chce mu wystawić zdolność do pracy. powiedzieli że może się zarejestrować po wpłaceniu kary 733 zł czego oczywiście nie stanie zrobic żyje właściwie tylko z mojej pomocy
czy jest jakies wyjscie z tej sytuacji? Zeby przywrocic mu status bezrobotnego oraz ubezpieczenie bo niedlugo ma miec kolejna operacje.
bede wdzieczny za podpowiedzi
czy jest jakies wyjscie z tej sytuacji? Zeby przywrocic mu status bezrobotnego oraz ubezpieczenie bo niedlugo ma miec kolejna operacje.
bede wdzieczny za podpowiedzi