nie chce byc obywatelem unii europejskiej

• Autor wątku Autor wątku Piotrus Pan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotrus Pan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Dzien Dobry wszystkim...
Po dlugich rozmysleniach i biorac pod uwage przykre (dla mnie) fakty dotyczace dzialan i praw Unii Europejskiej.......jako zwykly czlowiek szanujacy swoje czlowieczenstwo i wartosci moralne .....nie wyobrazam sobie dalej byc obywatelem Unii E.
Nie zgadzam sie z ''systemem'' ''praw'' UE ....i nie zycze sobie zeby w moich dokumentach lub paszporcie byl znak UE. Moze moje poglady smiesza Panstwa ,ale wole byc glupcem i zyc bez ''wspanialej postepowej'' UE. w razie gdy nie da sie nic zrobic poprostu bede zmuszona wyemigrowac na stale do kraju spoza UE.,choc kocham Polske (jestem zwyklym uczciwym czlowiekiem).
Uprzejmie prosze o porade prawnicza ......co musze zrobic w takiej sytuacji?.

Wyprowadz się z unii i występ i obywatelstwo w tamtym kraju

I zrzeknij się obywatelstwa polskiego.

Jak to zrzec sie obywatelstwa Polskiego...?.....czy naprawde nie ma innego wyjscia?......

no skoro Polska jest w Unii wiec kazdy jej obywatel jest obywatelem Unii...zeby nie byc w Unii trzeba sie tym samym zrzec obywatelstawa Polskiego...logiczne

obywatele GB są (wbrew twierdzeniom forga) nadal są obywatelami UE

Piotrus Pan napisał:
bede zmuszona wyemigrowac na stale do kraju spoza UE.
Do jakiego kraju zamierzasz wyemigrować?
Musisz sprawdzić, jakie warunki trzeba spełnić, by zostać jego obywatelem.

I trzeba wziąć pod uwagę, że obywatelstwa innego państwa zazwyczaj nie dostaje się w ciągu kilku tygodni. Chyba, że ktoś jest cennym szpiegiem albo utalentowanym sportowcem.

Obywatele GB nadal - póki wyjście z UE nie stanie się rzeczywistością (na razie jedynie przeprowadzono referendum) - pozostają obywatelami UE. Choć formalnie takie obywatelstwo nie istnieje. Dlatego nie można mieć obywatelstwa jednego z krajow członkowskich i zrzec się "obywatelstwa UE".

Powrót