Nie dali mojej zonie wizy

• Autor wątku Autor wątku jacek000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jacek000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam mam na imie Jacek poprzednio juz pisalem jestem polakiem moja malzonka jest peruwiankom wlasnie teraz powiedzieli jej ze wizy nie dostanie pan konsul jej doradzil zeby sie starala o zezwolenie na pobyt na czas oznaczony mamy juz wszystko tylko mowi ze to trwa nawet 3 miesiace jest to prawda?I jakie sa gwarancje ze takie zezwolenie dostanie poprzednio wojewoda z katowic juz mi podpisal zaproszenie dla mojej malzonki terazmoze sie zgodzic na taki dokument prosze o szybkom odpowiedz z gory dziekuje Jacek.:(

Witam,bardzo mi przykro poniewaz jestem w identycznej sytacji-moja zona pochodzi z Mongolii i rowniez jest zarejestrowana w SIS.
Czy moglbys napisac cos wiecej,na jakiej podstawie wizy odmowiono?
A co do czasu zalatwiania to prawda-przy zlozeniu wniosku o zezwolenie na zamieszkanie na czas oznaczony,odpowiednie organy beda sie kontaktowac z panstwem ktore dokonalo wpisu i jezeli "przestepstwo" nie stanowi bezposredniego zagrozenia dla bezpieczenstwa obywateli panstwa, to usuna wpis.
Miedzy innymi takie oto informacje dostalem z urzedu imigracyjnego w Norwegii.
Niestety,nie moge Ci pomoc bo dopiero to wszystyko przed nami :(
P.s Sprawdz PW.Pozdrawiam i zycze powodzenia!!!

Czesc moja zona nie jest rejstrowana w zadnym SIS moja malzonka nie dostala wizy poniewaz w formularzu napisala ze chce sie starac o pozostanie w polsce po uplynieniu wizy i pan konsul jej powiedzial ze o taki dokument lepiej sie starac odrazu w peru o zezwolenie na pobyt na czas oznaczony to kosztuje 340 dolarow ale tak jak ci mowie moja zona nie zostala wyzucona z zadnego kraju wyjechala z wloszech sama i na granicy nie miala zadnego problemu jedynym problemem jest ze teraz trzeba czekac 3 miesiace na zezwolenia na pobyt na czas oznaczony w polsce i dzwonilem de uzedu wojewodzkiego w katowicach i mi powiedzieli ze raczej nie bedzie z tym problemu tylko musi miec wszystke dokumenty i wyslac mi upowaznienie ze jezeli by potrzebowali jakiegos jeszcze dokumentu to sie moga zwracac prosto domnie!

Powrót