Nie dopuszczenie do egzaminu ekstern z zakresu liceum dla dorosłych

• Autor wątku Autor wątku uczen2331
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

uczen2331

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, mam problem ponieważ chciałem przystąpić do egzaminu z 3 przedmiotów w lutym 2016 roku

w internecie na OKE przeczytałem że w październiku 2015r. minął termin sesji

zadzwoniłem do szkoły ekstern z pytaniem czy mieszczę się nadal w terminie zapytali mnie kiedy ostatnio przystępowałem do egzaminu

ostatni egzamin zdawałem w 2014 lutym powiedzieli mi że się mieszczę i bym się nie martwił ale Pani dyrektor nie ma czasu rozmawiać i mam zadzwonić później

gdy zadzwoniłem dowiedziałem się że muszę się upewnić czy rzeczywiście na pewno się mieszczę dostałem nr telefonu do sekretarki OKE w Krakowie

zadzwoniłem kolejnego dnia sekretarka sprawdziła mnie po peslu i powiedziała że mam już zadanych 8 egzaminów że niewiele mi już zostało tylko 3 przedmioty

pytałem czy mieszczę się w terminie i czy mam pisać wniosek o przedłużenie do pana dyrektora OKE

powiedziała ze nic mam nie pisać że się mieszczę w terminie że mam jeszcze termin do 2017 roku ale mam nie zwlekać ze złożeniem

deklaracji przystąpienia do egzaminu 2016 następnego dnia wysłałem wszystkie potrzebne dokumenty do dyrektora listem poleconym.

dzwoniłem po trzech tygodniach że nie dostałem od dyrektora żadnej odpowiedzi i spytałem się czy zostałem dopuszczony sekretarka nie chciała powiedzieć konkretnie co mi wysłała

wymijająco powiedziała że dostane stosowne druki opłaty ile co kosztuje dany przedmiot i dodała że mam cierpliwie czekać

czekałem cały miesiąc po czym przysłali odpowiedź zwykłym listem co szedł tydzień były tam

dwa druki jeden że powołując się na ustawę z 2012 roku termin sesji mi już minął w październiku 2015 roku ale mogę się usprawiedliwić dlaczego nie zdałem egzaminów w terminie

oraz dyrektor po usprawiedliwieniu może mi zaliczyć poprzednio zdane egzaminy i że mam wystąpić z takim wnioskiem do dyrektora

a drugi bym od nowa przystępował do egzaminów w 2016 roku i na nowo zaczynał zdawać wszystkie egzaminy

wysłałem listem poleconym pismo o przedłużenie mi 2 sesji oraz wniosek razem z usprawiedliwieniem i daty poprzednio zdania moich 8 przedmiotów

czekam już cały miesiąc i nie mam żadnej odpowiedzi od dyrektora z Krakowa

dzwoniłem powiedziała sekretarka bym cierpliwie czekał że mają bardzo dużo różnej pracy i mam cierpliwie czekać

czuje się oszukany bo bardzo długo trzymają mnie w niepewności już całe 3 miesiące

nawet to jest już dziwne że sekretarka przez telefon zapewnia że wszytko jest ok

a potem przysłała mi zupełnie inną odpowiedź zwykłym listem co szedł cały tydzień

zauważyłem że

zaokrąglili mi w całości rok 2012

bo sesje są w lutym i w październiku

ja swój pierwszy egzamin zaczynałem zdawać 2012 sesji jesiennej

a nie w sesji zimowej 2012

więc prawidłowo licząc od 2012 października do 2015 października mam 7 sesji a nie 8 sesji

teraz bez utrudnienia powinna być moja 8 sesja w zimowa w lutym 2016r.

ale sekretarka stanowczo twierdzi że minęły mi już wszystkie 8 sesji i że ostatnia była w 2015 październiku
gdy dzwonie cały czas mówi że mam cierpliwie czekać na odpowiedź od pana dyrektora na decyzje

czekam już w całości 3 miesiące i bez skutku

ostateczny termin opłat za egzaminy kończy się w grudniu

a ja wciąż nie mam odpowiedzi

nie wiem czy zostałem dopuszczony do egzaminu w 2016 luty i czy dyrektor zaliczy mi 8 przedmiotów wcześniej zdanych

dodam że egzaminy były po 171zł a semestry po 750zł
płaciłem za wszystko zawsze 100%

pomocy nie wiem co mogę jeszcze zrobić

Czy dyrektor w takim razie działa zgodnie z prawem, i celowo mnie nie dopuszcza do egzaminu bym na nowo wszystko zaczynał i nie chce w ten sposób przedłużyć mi moich 8 zdanych egzaminów.
Ponieważ nie ma żadnej wciąż odpowiedzi ze strony dyrektora na mój wniosek?
A sesje są bezpodstawnie zaokrąglone?
Proszę o poradę prawną.

Powrót