Nie działający laptop po naprawie

• Autor wątku Autor wątku meg-ann
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

meg-ann

Stały bywalec
Odpowiedzi
465
Witam,
w moim laptopie zaszła konieczność wymiany gniazda ładowania. Oddałam do serwisu - laptop był w pełni sprawny, bateria ładowała się normalnie i trzymała 2 godziny. Przy przyjmowaniu do serwisu pan coś "przy urwanym gnieździe na szybko przylutował" aby sprawdzić czy oddaję działający..Wszystko o.k.
Zamówiłam w serwisie też nowy zasilacz .Przed wyjściem zabrałam z niego twardy dysk.
Po kilku dniach przyjechałam po odbiór - lapek był "gotowy" jednak zasilacza serwis nie kupił, bo "nie było"... Po włożeniu twardego dysku laptop się włączył na chwilę, i działał do czasu wyładowania baterii, jakieś 3 minuty.

Tego samego dnia kupiłam zasilacz normalnie w sklepie :)

Po podłączeniu go w domu zauważyłam, że te kilka minut chodzi, windows się normalnie otwiera, ale lapek po kilku minutach się zawiesza i włączają się dwie kłódeczki na pulpicie- z "A" i "1"...czego nie zaobserwowałam przy odbiorze bo bateria padła.
Klawiatura nie reaguje :(

Przed naprawą lapek pracował bez zasilacza, na baterii, stąd wiem że był sprawny. Problem jest też teraz z baterią - świeci, że się ładuje ale po odłączeniu zasilacza pokazuje stan "0".

Czy serwis uszkodził mi sprzęt ?podmienił baterię ?
mam fakturę na naprawę, dzwoniłam do serwisu to zbyli mnie "brakiem czasu"....

Co robić ? nie mogę pracować, a na inny mnie chwilowo nie stać :(

Ostatnia edycja:
jakiej firmy jest laptop jeśli Dell do masz uszkodzony ( nieoryginalny zasilacz) zasilacz albo uszkodzone gniazdo

Fujitsu siemens amilo pro

Powrót