Nie kupiony i nie dostarczony towar a wystawiona faktura obejmująca ten zakup

• Autor wątku Autor wątku Marius1919
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marius1919

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam i proszę o pomoc.

Orange wprowadziło usługę "Zamów z Orange", nie otrzymałem żadnej informacji o jej włączeniu, nie otrzymałem żadnej oferty ani regulaminu usługi.
Nigdy w żadnej formie nie wyraziłem zgody aby Orange taką usługę włączyło.

Orange wystawiło mojej firmie fakturę na której ujęty jest kwota za zakupy w Google, reklamacji nie uwzględniają i odsyłają z reklamacją do Google.

Skontaktowałem się z Google i otrzymałem informację że żadnej transakcji nie ma na moim koncie !

Napisałem kolejną reklamację do Orange powołując się że skoro nie doszło do żadnego zakupu i nie otrzymałem żadnego towaru nie ma podstawy prawnej do wystawienia faktury zakupu bo nie doszło do niego.

W odpowiedzi Orange napisało że to nie jest faktura zakupu a tylko koszty usługi i pośredniczą jedynie pomiędzy Google a moją firmą.

Nigdy nie wyraziłem zgody aby Orange pośredniczyło w takich zakupach.

Orange nie dostarczyło mi żadnych dokumentów dotyczących rzekomego zakupu, nie wiem kiedy niby został dokonany (brak daty i godziny zakupu), nie mam pojęcia zakupu jakiego towaru niby dotyczy.

Mam zamiar zgłosić do Prokuratury podejrzenie popełnienia przez Orange przestępstwa wyłudzenia z art. 286 kk

Ostatnia edycja:
Powrót