Nie mogę odebrać sprzętu z gwarancji.

• Autor wątku Autor wątku patksi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patksi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich forumowiczów i bardzo proszę o pomoc.

Ok.16lutego oddałam sokowirówkę zakupioną w sieci sklepów RTVEUROAGD na gwarancję.
Została przyjęta , oddano mi dokumenty (wśród nich był paragon) ,a 9.03 dostałam wiadomość ,iż jest gotowa do odbioru.
Niestety- jestem gapą :ooo::mad: i nie mogę znaleźć tychże dokumentów, a pracownik sklepu poinformował mnie,że bez potwierdzenia zakupu sokowirówki zwrócić mi nie mogą(chodzi głownie o paragon) .
Zbliża się okres zapłacenia pierwszej raty-czy istnieje jakaś możliwość odebrania tejże sokowirówki ,bez tych dokumentów ?
(potwierdzenie zapłacenia raty,sms z informacją o gotowym do odbioru sprzęcie?) czy po prostu będę musiała płacić za swoje gapiostwo -nie mając tej sokowirówki? proszę o pomoc i dziękuję za ewentualne odpowiedzi.
Serdecznie pozdrawiam

Według mnie naturalnie jest możliwość odbioru towaru nawet bez paragonu (bo się zgubił). Dowodem na to będą oczywiście inne dokumenty, świadkowie, itd. Taka sytuacja ma miejsce np. przy reklamowaniu towaru - paragon jest oczywiście bardzo pomocny, ale nie niezbędny.

Dziekuje :) zadzwonilam do BOKu,opowiedzialam sytuacje i okazało się,ze sms z informacja o gotowym do odbioru sprzęcie jest wystarczający :) dla chcącego nic trudnego -wystarczyło zajrzeć w komputer by zobaczyć,przez kogo był zakupiony

Powrót