Nie moge zwrócić "bo towar jest na gwarancji"

• Autor wątku Autor wątku Robaczek1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Robaczek1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Niecały miesiąc temu na allegro kupiłem komputer. Po dwóch tygodniach użytkowania komputer zaczał sie psuć. Sprzedawca odpowiedział że to wina plyty glownej. Więc w ramach gwarancji pojechałem oddać uszkodzoną plyte i odebrać nową(trasa przeszlo 100km) Nowa płyta została zamontowana lecz problem dalej nie ustąpił. Sprzedawca powiedział że mam znowu odesłać cały komputer a oni go naprawią. Lecz jestm bardzo niezadowolony (kto by był w mojej sytuacji) że w ciągu dwóch tygodni musze wysyłać na własny koszt drugi raz uszkodzony komputer! Zaproponowałem, że odeśle mu komputer a on mi zwróci pieniadze lecz on na to: że "nie ma takiej możliwośći bo towar jest na gwarancji". I oto moje pytanie czy mam prawo żądać zwrotu pieniedzy za ten sprzęt w zaistnialej sytuacji. Nie chce już żadnych napraw gwarancyjnych po prostu zwrot komputera (wszystko zapakowane tak jak nowe) oraz zwrot pieniedzy !!!!

Prosze o odpowiedź

niesttety towar wysyla sie na koszt wlasny - ja tak mialam z glosnikami.

Jeśli towar jest na gwarancji to powinna być dołaczona do sprzętu karta gwarancyjna - ona określa zasady przesyłki etc. Jeśli firma jest rzetelna to wszystko powinno odbyć się na koszt tej firmy. Można też reklmować towar wg zasad ustawowych zobacz http://www.federacja-konsumentow.org.pl ... ?story=390

Powrót