nie można zarejestrować samochodu!!!

• Autor wątku Autor wątku anusia919
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anusia919

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam Serdecznie!!!
Mam poważny problem z zakupionym samochodemkupiłam samochód marki opel od pana x z leborka jadąc go zarejstrowac do gdańska wyszło( dokument dostał karte pojazdu ) ze ten pan nie przerejstrował samochodu na siebie tylko jeżdził na konto paprzedniego własciciela po pewnym czasie pan x dał bez umowy samochod swojej matce, ponieważ ma ona zniżki i najlepiej jak by ona miała go na siebie i kupilismy do od tej pani. W urzedzie w gdańsku wyszło że poprzedni wlaściciel zgłosił sprzedaż samochodu na mężczyzne, a nie na kobiete po 2 miesiacach przysłał mi umowy brakujace, ale bez daty, ani on, ani matka jego nie rejstrując w urzedzie, ani opłaty skarbowej nie uiszczajac samochod stoi bo urzad nie dał mi pozwolenia stałego, a poprzedni własciciel nie chce go wziasc i oddac nam pieniedzy co mam zrobic proszę o pomoc.
Z góry dziekuje
PS. Mój numer gg 7501081
meil: anusia919@wp.pl

Troche to zagmatwane i niezbyt jasno pani to przedstawiła, ale jeśli samochodu nie można zarejestrować z powodu braku dokumentacji, a dokuentacji poprzedni właściciel nie wydał bo jej nie posiada a ponadto nie był umocowny do sprzedaży pojazfdu bo nie był jego właścicielem to umowa ta jest nieważna. jednak aby odzyskać pieniądze i innne wydatki pozostaje pani droga sądowa, bo z tego co pani pisze sprzedawca nie chce zwrócić pieniędzy i rozstrzgnąć tego polubownie.

Należy zapytać tego pana kiedy umowa między nim a matką została zawarta (najlepiej tak, żeby został po tym jakiś ślad) i wpisać datę do umów, ew. odesłać umowy i poprosić o przysłanie egz. z datą. Potem dostarczyć je do WK i odebrać dowód stały.

Powrót