nie oddano mi synka

• Autor wątku Autor wątku magduha
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magduha

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Witam. Nie wiem co zrobić w sytuacji w jakiej się znalazłam:
Były mąż ma ograniczone prawa rodzicielskie do synka oraz ustalone kontakty z nim w co drugą niedzielę miesiąca w godzinach od 9 do 19. Dziś jest niedziela - przyjechał po syna o godzinie 14 i na czas nie odwiózł. Gdy dodzwoniłam się do syna martwiąc się nieobecnością - jego ojciec stwierdził że wyjechali na wakacje.
Jak mogę odzyskać synka??? Nie mam pojęcia gdzie jest. Jego ojciec jest kompletnie nieodpowiedzialny, nie bez powodu utracił władzę rodzicielską...

magduha napisał:
Witam. Nie wiem co zrobić w sytuacji w jakiej się znalazłam:
Były mąż ma ograniczone prawa rodzicielskie do synka oraz ustalone kontakty z nim w co drugą niedzielę miesiąca w godzinach od 9 do 19. Dziś jest niedziela - przyjechał po syna o godzinie 14 i na czas nie odwiózł. Gdy dodzwoniłam się do syna martwiąc się nieobecnością - jego ojciec stwierdził że wyjechali na wakacje.
Jak mogę odzyskać synka??? Nie mam pojęcia gdzie jest. Jego ojciec jest kompletnie nieodpowiedzialny, nie bez powodu utracił władzę rodzicielską...

idz na komisariat i zgłos to i tyle

Byłam - dyżurny mnie odesłał do domu. Nie sporządził żadnej notatki, nic! Stwierdził, że mam napisać do sądu rodzinnego o tej sytuacji. No dobrze, mogę napisać tylko co??? Zawiadomienie (do jakiej sprawy?) Wniosek (jak tak to wniosek o co?). Bez sensu.

magduha napisał:
Byłam - dyżurny mnie odesłał do domu. Nie sporządził żadnej notatki, nic! Stwierdził, że mam napisać do sądu rodzinnego o tej sytuacji. No dobrze, mogę napisać tylko co??? Zawiadomienie (do jakiej sprawy?) Wniosek (jak tak to wniosek o co?). Bez sensu.

powinien przyjac notatke, ma taki obowiazek akurat w tej sprawie,do sadu tez napisz pismo i tyle ze np chcesz ustalic widzenia tylko w twojej obecnosci

Ok. Napiszę. Tylko jak mam odzyskać syna? Za dwa tygodnie znów przyjedzie z zielonymi włosami (on ma dopiero 9 lat!). Nie mogę i nie chcę czekać.

pójdź na policje i zgloś porwanie , dziecko jest małe oni powinni się tym zająć , co do Sądu jurto idź do kuratorów rodzinnych w sądzie oni powinni zainterweniować

gniewkowski napisał:
powinien przyjac notatke, ma taki obowiazek akurat w tej sprawie,do sadu tez napisz pismo i tyle ze np chcesz ustalic widzenia tylko w twojej obecnosci

sąd może sie nie zgodzić dziecko jest duże i ojciec ma prawo je zabierać do siebie nie jest to niemowle,

a do tego czasu pozostaje mi tylko rwać włosy z głowy;) - taki angielski żart...
Dziękuję za pomoc.

_Kinia_ napisał:
pójdź na policje i zgloś porwanie , dziecko jest małe oni powinni się tym zająć , co do Sądu jurto idź do kuratorów rodzinnych w sądzie oni powinni zainterweniować
dokładnie-zgłos porwanie-bez twojej wiedzy wywiozł dziecko i załóz sprawe o odebranie mu praw d\rodzicielskich, zmien tez forme widzen na taka z twoja obecnnoscia

_Kinia_ napisał:
sąd może sie nie zgodzić dziecko jest duże i ojciec ma prawo je zabierać do siebie nie jest to niemowle,

Owszem - ma prawo je zabierać ale tylko w wyznaczonym przez sąd czasie.

Uprzedzam post użytkowniczki Kryształek

Regulamin Forum
§10 Zabronione jest umieszczania na forum propozycji udzielania pomocy prawnej poza forum, reklamowanie lub promowanie swojej działalności, jak również umieszczanie postów, z treści których wynika, że użytkownik poszukuje pomocy prawnej poza forum. Powyższy zakaz obejmuje również nicki, podpisy, avatary, posty, Prywatne Wiadomości (PW) oraz e-maile przesyłane do użytkowników.
Zgodę na reklamowanie lub promowanie swojej działalności na forum w jakiejkolwiek formie wydać może jedynie Administrator do którego należy się w tej sprawie zwrócić za pośrednictwem systemu Prywatnych Wiadomości (PW) lub e-maila.

Powrót