M
megi919
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, opiszę moją sytuację. Zamówiłam na allegro poduszkę za 23,90 i wybrałam najdroższą formę dostawy tj. Przesyłka kurierska. Sprzedający napisał na aukcji że przesyłki wysyła firmą Kex, DHL I pocztą polską. Wysłał pocztą polską a konkretnie pocztex 24 za pobraniem. Mimo mojej obecności w domu kurier zostawił awizo. Odrazu napisalam o tej sytuacji do sprzedającego. A ten poinformował. Mnie ze będzie interweniował na poczcie I powiadomi ich ze oczekuje przesyłki. Na kolejnego mojego maila odpisał że zrobił tak jak wcześniej mi napisał. Niestety nie dostałam przesyłki i po ponownym mailu sprzedający napisał mi że ' zgodnie z wyrokiem sądu okręgowego warszawa wola kieruje sprawę do sądu rejonowego w Częstochowie o zapłatę '. Nie do końca rozumiem o co chodzi z tym wyrokiem ? Sprzedający napisał mi ze świadomie nie odebrałam przesyłki, co jest nie prawdą kontaktowałam się z nim przecież. Moja wina że uwierzyła w tą jego interwencję na poczcie. Podsumowując czy sprzedający musi wysłać do mnie przedsądowy nakaz zapłaty ? Co z towarem, który zakupiłam, czy mogę żądać jego ponownego dostarczenia? Czy to już nie jest moje? Czy kiedy sąd wezwie mnie na rozprawę muszę jechać do Częstochowy?