Nie odebrana paczka za pobraniem

• Autor wątku Autor wątku Joanna Bo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Joanna Bo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie

Zacznę może od początku.

W poniedziałek tz.13/02/2023 dostałam informację że córka w czwartek 16/02/2023 ma w szkole Bal Przebierańców a że bardzo chciała być z przyjaciółką przebrane za te samą postać. Zaczęłam poszukiwania i tego samego dnia w godzinach wieczornych znalazłam kilka ogłoszeń na fb z ofertą sprzedaży stroju którego szukałam. Napisalam do tych sklepów/butików z zapytaniem czy jest szansa aby stroj/sukienka doszła do mnie maksymalnie do środy bo na czwartek potrzebuje. Kilka sklepów odpisało że mogą wysłać jutro 14/02/2023 ale nie dają gwarancji za kurierow i w jakich godzinach towar wyjedzie ze sklepu. Dostałam również odpowiedź z butiku z pytaniem o rozmiar i cytuje ,,Na środę będzie 100%" więc poprzez konwersacje zamówiłam ten stroj. Przyszła środa a ja stroju nie mam,zadzwoniłam do kuriera i on też nie miał do mnie przesyłki. Napisalam do Pani u której zamawiałam że nie mam tego stroju. Pani zapewniła mnie ze przekazała szefowej wiadomość o szybkim nadaniu i od niej dostała informacje ze tak będzie. Poinformowała mnie również że paczka została nadana tak jak było ustalone we wtorek. Po zakończeniu konwersacji z Panią dostałam sms że paczka została nadana w dniu dzisiejszym tz.sroda 15/02/2023 i że mogę ją śledzić.Napisalam ponownie do tej kobiety że dostałam takiego sms. Pani by la bardzo zaskoczona po czym skontaktowała się z szefową. Odesłała mi zdjęcie wiadomości szefowe że paczka została nadana we wtorek 14/02/2023 i że nie odpowiadają za firmę kurierską. Paczki nie odebrałam bo nie była nadana w dniu w którym Pani twierdziła i wysłała ja w dniu w którym wiedziała że ja potrzebuje bez żadnej wiadomości o opóźnieniu czy też zapytaniu czy te paczkę jednak wysłać. W dniu dzisiejszym zadzwoniła do mnie szefowa (chyba bo tylko powiedziała z jakiego butiku dzwoni) z zadaniem abym pokryła koszty przesyłki.Pani była bardzo nie przyjemna,wręcz arogancką. Gdy zadałam pytanie dlaczego nie wysłała paczki tak jak twierdzi a jeżeli już nawet,to dlaczego nie napisała że jest opóźnienie to zaczęły się krzyki. Zaczęły się groźby że poda mnie do windykacji,że obsmaruje mnie na grupach i na fb,że jestem nienormalna,że ona żąda itd. Potem wystosowałam sms że nie wyrażam zgody na publikację moich danych czy wizerunku pobranego z fb.Pracownica napisała że jestem opublikowana na grupie jakieś. Dodam ze na etykiecie nadania rowniez jest data nadania sroda 15/02/2023godz.12:46 Co robić?

Ostatnia edycja:
Powrót