Nie otrzymałem orzeczenia w sprawie o pozbawienie władzy rodzicielskiej

• Autor wątku Autor wątku Adrian731
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Adrian731

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, Przeszukałem internet i fora na pytanie jak w temacie.
Po upływie 21dni (obecnie ponad miesiąc) nie otrzymałem orzeczenia sądowego w sprawie o pozbawienie władzy rodzicielskiej. Niestety nie mogłem być obecny podczas postanowienia sądu, w biurze podawczym dowiedziałem się że "matka" została pozbawiona władzy rodzicielskiej.
Więc jak powinienem zatytułować lub jaki wniosek faktycznie powinienem złożyć o wydanie tego postanowienia bo tego na prawdę jest multum...
wniosek o:
● wydanie orzeczenia z wykonalnością
● sporządzenie uzasadnienia i wydanie
odpisu orzeczenia z uzasadnieniem
● wydanie prawomocnego lub nieprawomocnego wyroku/postanowienia
I wiele innych podobnych wniosków w szukanej kategorii "Rodzinnych i Nieletnich, pozbawienie władzy rodzicielskiej" a ja potrzebuje tylko samego potwierdzenie do przedłożenia np. w szkole, u lekarza czy też wrazie "W" dlatego, stąd też moja rozterka i pytanie. Dziękuję za każdą informację.

Jako uczestnik postępowania wnoszę o doręczenie odpisu postanowienia sądu z dnia xx.xx.2023 r. wydanego w sprawie prowadzonej przez Sąd Rejonowy/Okręgowy w X (sygnatura akt ....) z adnotacją odnośnie jego prawomocności. Do wniosku załączam potwierdzenie dokonania opłaty kancelaryjnej na rachunek bankowy prowadzony na rzecz sądu w kwocie 20 złotych. Podpis imieniem i nazwiskiem, jeden egzemplarz (ewentualnie drugi na potwierdzenie złożenia przy składaniu osobistym). Wysyłka listem poleconym lub złożenie osobiście na biurze podawczym sądu, który wydał postanowienie. Na wszelki wypadek w piśmie można podać swój numer telefonu.

Ostatnia edycja:
Powrót