nie otrzymałem pieniędzy ani towaru jakie prawa

• Autor wątku Autor wątku kacperek.w
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kacperek.w

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
moja sprawa wygląda następująco na jednym z portali ogłoszeniowych ponad trzy tygodnie temu zakupiłem i tego samego dnia zapłaciłem sprzedającemu pełna kwotę za zakupiony towar sprzedający wycofał się od sprzedaży po tygodniu oczekiwania a do dnia dzisiejszego nie dostałem zwrotu pieniędzy ani zakupionego towaru (sprawa trafiła na policje) co dalej robić gdyż zależy mi na zakupionym towarze

czy ktoś mi podpowie co mam z tym zrobić np. czy mogę gosciowi sprawe wytoczyc o oszustwo ?

Ja oszukałem pare osob w internecie. WIem jak to działa. Żałuje to ci pomoge.

Normalnie idziesz na policje i zgłaszasz sprawe - zanim odzyszkasz pieniadze minie pare dobrych miesiecy - chyba ze oszust zrobil to na tyle sprytnie ze jest nie do namierzenia.

Mnie znalezli po 4 miesiacach

a czy warto zakladac sprawe cywilną o oszustwo ?

Szkoda twojego czasu, idź na policje, spraw będzie toczona przed urząd. Idź znajdą go.

już to zrobiłem zgłosiłem i złożyłem zeznania wraz z dowodami przelania pieniędzy i wydrukowania aukcij które wystawiał tylko co dalej zależy mi bardzo na kupionym i zapłaconym przedmiocie

chocbys niewiadomo jak walczyl najwazniejsze w takich sprawach sa błedy oszusta a nie twoje starania, rozumiesz?

czy podal swoj numer konta, czy logowal sie ze swojego IP, jakie slady zostawiał

jezeli konto jest na słupa, przekrety robil na jakims tablecie w lesie to pozegnaj sie z pieniedzmi, musisz czekac, czasami nawet pol roku albo dluzej

Od razu mówię, że towaru zapewne też nie otrzymasz. A na pieniądze trochę poczekasz, bo zwyczajowo sprawa ma się tak, że w wyroku za oszustwo sąd nakazuje zwrócić pieniadze w terminie np. 6 miesięcy...

a jezeli koles jest np namierzony i sciągalny wtedy moge ubiegac sie o zwrot towaru ? jest taka opcja czy takiej mozliwosci nie ma czy tylko moge sie ubiegac o zwrot straconych pieniedzy

Powrót