nie podjecie studiow a zalegle czesne

• Autor wątku Autor wątku karolina881008
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karolina881008

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam szanowne grono.

W 2012 roku zapisalam sie na studia 3letnie do wyzszej szkoly bezpieczenstwa w poznaniu podpisalam umowe odebralam legitymacje nawet czesne za 3 miesiace zaplacilam ale na studiach ani razu nie bylam nawet nie odebralam indeksu bo niestety byl to okres gdzie tez podjelam nowa prace i w weekendy szef mi nie pozwalal na wolne ale oplacalam myslac ze chwila moment i rozpoczne nauke. We wrzesniu otrzymalampismo o skresleniu mnie z listy studentow z powodu braku postepow w nauce. Myslalam glupia ze koniec sprawy i tyle ale dzis otrzymalam pismo ze mam do zaplaty zaokres 2013 czesne z odsetkami ok 4000 zl myslalam ze sie przekrece nie stac mnie by odpalic taka kwote. Pomozcie mi prosze czy jest jakis ratunek w tej sprawie? W regulaminie wsb pisze ze jak student nie podjal studiow to jest skreslany z listy lecz ja po roku dopiero zostalam skreslona a tak jak pisze nie uczestniczylam od samego poczatku.

Nie podjęcie studiów jest wtedy kiedy student nie podpisze umowy, ślubowania, nie odbierze legitymacji. Ty odebrałaś, umowę podpisałaś. Uczelnia realizowała swoją część umowy realizując zajęcia. To, że nie uczestniczyłaś to był Twój wybór. Uczelnia swoją część umowy realizowała. Jedyne wyjście to dobra wola uczelni w kwestii umorzenia długu, bo z punktu prawnego uczelnia jest "na prawie".

Powrót