Nie posiadam przedmiotu sprzedanego na allegro

• Autor wątku Autor wątku mrush
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mrush

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam,

Kilka dni temu pewien Pan kliknął "kup teraz" przy zakupie na mojej aukcji. Jednak niestety wcześniej sprzedałem ten przedmiot poza allegro (nie zdążyłem zdjąć aukcji) i teraz go nie posiadam. Allegrowicz nie chce iść na ugodę pieniężną, mówi że chce koniecznie zakupiony towar. Poinformował, że rozpocznie spór na allegro, a jak to nie pomoże to będzie szedł dalej. Cena Kup teraz wynosiła 40 złotych plus koszty przesyłki ustalane telefonicznie. Kupujący nie dokonał żadnej wpłaty.

I teraz pytanie, co mogę zrobić, co może się wydarzyć i czy może zostać założona sprawa w sądzie, czy ze względu na małą kwotę zostanie natychmiast umorzona?

Cóż, umowa została zawarta, zakup taki sam przedmiot i wydaj zgodnie z umową. Jeśli kupujący będzie uparty, zapewne tak orzeknie Sąd a Tobie dojdą tylko dodatkowe koszty.

Nie jestem w stanie kupić takiego samego przedmiotu, nie jest dostępny, nie widziałem nigdzie. Więc ta opcja odpada.

Co to za przedmiot, że jest tylko jeden na świecie ?

Lampy tuningowe, jakieś dziwne do renault megane I

mrush napisał:
Nie jestem w stanie kupić takiego samego przedmiotu, nie jest dostępny, nie widziałem nigdzie
Ee... ja znalazłem w 30 sekund :)
Drogo będą Cię kosztowały. ponad 600 zł., może jednak uda Ci się dogadać z kupującym, bądź też odkupić wcześniej sprzedane z odpowiednią nawiązką.

Możesz podrzucić link? ja na allegro nie znalazłem takich samych

mrush napisał:
Możesz podrzucić link?
Nie, nie można. To by chyba podchodziło pod reklamę sklepu. Wpisz w wyszukiwarkę, dodaj słowo sklep, ustaw na grafikę i poszukaj, potem odwiedź sklep.

Znalazłem. Ale sprawa może się odbyć o przedmiot, którego cena wynosi 40 złotych?

Eh... Dziękuję za podane informacje. Byłeś bardzo pomocny

Powrót