Nie przyjęcie mandatu z suszarki policyjnej

• Autor wątku Autor wątku nowy2023
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
N

nowy2023

Jechałem lewym pasem droga była prosta i pusta , ograniczneie do 50 km/h .Po prawej stronie stała w ukryciu policja i mierzyła we mnie suszarką nowego typu z kamerą w odległości około 100 m pokazało że jechałem 74,5 km/h .Szkoda że nie spoglądałem na licznik prędkości .Moim zdaniem to urzadzenie zawyzyło prdkość bo było mirzone pod kontem .Nie czułem tej prędkości ,na moje to mogłem jechac 60 km/h ale nie udowodnie to teraz .Odmówiłem mandat . Czy od razu w sądzie przyjąć mandat bo nie mam jak tego udowonić a policj ma zawsze rację ?. Nie chcę żeby sprawa toczyła się miesiącami i koszty rozprawy na końcu zapłace ja .
Czy suszarka musi mieć statyw i w miarę prosto ustawiona na mierzony pojazd ,chomologacja w nowych urządzeniach pewnie jest aktualna ale nie widzialem .Teraz jeżdżę 47 km/h po mieście żebym mandatu niedostał .Czy jak przyjmę mandat to koszty rozprawy 40 zł też musze zapłacić ?

Ostatnia edycja:
Jak zwykle nie ma odpowiedzi . Udowodnie w sądzie że niesłucznie policja mnie zatrzymała i chciała wlepić mandat ,ponieważ nie mierzy się suszarka w takich miejscach gdzie jest linia tramwajowa i jeszcze pod kontem ,wszystkie mandaty do anulowania ,niewazne ile jechałem ,możliwe ze 60 km/h ale to trzeba udowodnić takie prawo .Ręka drżała przy pomiarach to tez bedzie nie prawidłowy pomiar bo nie mieli statywu do suszarki .

Ostatnia edycja:
a w dumpie mam co piszą sam wezme prawnika a te forum to nic tylko do usuniecia bo gupoty pisza

wywalone mam na to forum ,żeby tylko coś pisali sesownego a tu takie gupoty ,moze wezme soobie prawnika najdroszego i wam pokarze jakie są przaepisy bo guzik sie znacie jak piorun na zabie

Jeśli podczas rozprawy, będziesz tak składnie składał wyjaśnienia jak piszesz posty na forum, to Sąd skieruje cię na badania psychiatryczne.

nowy2023 napisał:
a w dumpie mam co piszą sam wezme prawnika a te forum to nic tylko do usuniecia bo gupoty pisza

Najwyraźniej masz w "dumpie" dużo więcej. Zamiast prawnika, może najpierw weź słownik, to nie będziesz "gupot piszał". Czytając Twój post aż mi się w oku łza zakręciła na wspomnienie, że kiedyś do uzyskania prawa jazdy niezbędne było złożenie oświadczenia, że się umie czytać i pisać...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót