Nie przyjęcie sprawdzianu

• Autor wątku Autor wątku Alex39
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Alex39

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Przechodząc od razu do rzeczy sprawa wygląda tak. W czasie lekcji został przeprowadzony sprawdzian. Nauczyciel zastrzegł, że trzeba go oddać 20 minut przed dzwonkiem. Nie oddałem go w określonym czasie, tylko jakieś 8 minut przed końcem lekcji(chociaż rozwiązałem długo przed czasem, po prostu nie zorientowałem się, że trzeba go oddać właśnie 20 minut przed dzwonkiem i siedziałem z nim tak przez ten czas). Wszystko było by ok, tylko było pare osób co sprawdzian oddało 10 minut przed końcem lekcji, które przyjął. Mojego sprawdzianu już nie przyjął i powiedział, że za nieoddanie w czasie sprawdzianu otrzymuję ocenę niedostateczną. Czy mogę coś z tym fantem zrobić?Łatwiej by było mi to zaakceptować gdyby nie przyjął już żadnego sprawdzianu,po zasugerowanym czasie, jednak nie przyjął tylko mojego(mimo że po czasie oddało pare osób).

Sam z resztą zasugerował mi bym "poszedł do wychowawcy/dyrektora ,jeśli mi nie pasuje, lub złamał jakieś moja prawa i kazał wyjść sali"( co trochę zalatuje cwaniactwem), gdy chciałem z nim oto wyjaśnić - jak człowiek z człowiekiem (dodał przy tym, że widocznie nauczyciele nie są ludzcy i mnie wypraszał z sali), że doszło do nieporozumienia. Każdy jest przecież człowiekiem i ma prawo nie usłyszeć/nie zorientować się.Dziękuje z góry za rady :-)

Powrót