Nie uczciwy fotograf

• Autor wątku Autor wątku kaśka23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kaśka23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam. Chciała bym zasięgnąć porady co mogę zrobić w sytuacji gdy, fotograf zatrudniony na sesję komunijna fotograficzna źle wykonał pracę. Zdjęcia nie spełniają naszych oczekiwań. On Teraz nie chce poprawić zdjęć bo uważa że są dobre a na prawdę da tragiczne. Umowa została zawarta z jedną z mam która organizowała przygotowaniami do komuni. Fotograf uparł się żeby zebrać pieniądze i da zdjęcia. Dodatkowo żadne z nas tych zdjęć nie widziało wcześniej. Zmienił album na kopertę z kartonu bo nie chciało mu się robić albumow dla dziewietnastu dzieci. Za 5 sztuk brzydkich nie wyraźnych zdjęć i płytę wzioł po 150 zł od każdego. Co możemy zrobić w takiej sytuacji?

Ostatnia edycja:
Art. 55. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Temat wielokrotnie omawiany, jeśli nie dogadacie się z fotografem może on w ogóla nie wydać zdjęć.

Wydał nam zdjęcia ale są po prostu tak brzydkie ze nie da się na nie patrzeć. Nie poprawił cieni na twarzy od nie prawidłowego oświetlenia. Osoby na zdjęciu mają po przebarwiany kolor skóry jak i ubrania jak by brudne były na twarzach. A fotograf uważa że zdjęcia są dobre.

Każdy ma inną wrażliwość, rozwiązanie podałem wyżej.

Powrót