Nie uznana reklamacja co dalej?

• Autor wątku Autor wątku axxxxxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

axxxxxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Na okzaik.pl zakupiłam garnki jakies 2,5tyg temu.Garnki firmy A.Dotarły 15-16.02 wszystko ok gotuję wode a w garnku pojawiają sie plamy, woda syczy jakby się cos przypalało. Na 4 garnki 3 mają te wade, 2 sa w miarę ok, ale plamy tez sa (z tym ze na tych da się zmyć). Na pozostałych jest to jakby nierówność- nie da się wyczyścic. Złożyłam reklamacje do okzaik i firmy A dnia 19.02 że towar jest niezgodny z umową garnki zapakowałam i wysłałam kurierem zamówionym przez firme sprzedającą garnki.
Reklamacja odrzucona przez firmę A- mało tego piszą że to z winy użytkowania (w instrukcji prze uzytkowaniem nakazano umyć garnki płynem - tak tez uczyniłam), mało tego piszą że garnki źle zabezpieczone i 1 pękł (jest zdjęcie )- normalnie pękł prawie na pół- żenada. Garnki były zapakowane w folię bąbelkową itd- zabezpieczone prawidłowo. Przypuszczam ze nie spisano protokołu uszkodzenia przesyłki z kurierem i szukaja "jelenia"- niemożliwe że paczka była cała A GARNEK W TAKIM STANIE. Teraz okazik zdecyduje czy zwrócic pieniądze. Ustosunkowałam się do odpowiedzi firmy A- meilowo. Co mam robić dalej chcę odzyskać gotówke za te garnki, jak nalezy dalej postapić? prosze o pomoc

Powrót