Nie wiem czy to dobra kategoria.

• Autor wątku Autor wątku ksiezniczka.klaudia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

ksiezniczka.klaudia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dobry wieczór,
Nie wiem czy w dobrej kategorii zamieszczam temat ale proszę o wybaczenie,jestem tutaj pierwszy raz.
Mam pewien problem,a mianowicie pożyczyłam byłemu chłopakowi telefon na kilka dni,w między czasie złapała go policja i skonfiskowali(?) ten telefon.Czy oni sami go oddadzą czy moja mama ( oboje jesteśmy niepełnoletni) może iść z papierami od tego telefonu i go odebrać? Byłabym wdzięczna za każdą odpowiedź,bo jest to dla mnie bardzo ważne,nie był to tani telefon.
Prosze bez niemiłych komentarzy,typu "to trzeba było nie pożyczać".
Pozdrawiam,
księżniczka.

Jak policja zabrała to pewnie z jakiegoś powodu. Może był kradziony?a może wcale policja go nie zabrała? Oczywiście Twoja mama może iśc z dokumentami na policję i może dowie się coś. WArto zapytać się byłego chłopaka dlaczego policja zabrała ten telefon.

To bardzo dziwne co piszesz... Policja nie konfiskuje rzeczy ot tak. Może ten "twój były" zgubił ten telefon, albo coś innego?! Powinnaś z rodzicami porozmawiać jak najszybciej i razem z nimi (oraz dokumentami udać się na policję). Jeżeli policja zatrzymała jakiś przedmiot(bo o konfiskacie nie ma mowy!) to mógłby to być przedmiot służący do popełniania przestępstwa bądź dowód w sprawie. W opisywanym przypadku, mimo niewielu szczegółów podanych przez Ciebie, raczej coś tu nie gra, ale różne rzeczy się zdarzają.
Moja rada:powinnaś porozmawiać z rodzicami i razem z nimi,jak najszybciej udaj się na policję by wyjaśnić tą sprawę. Nic się nie obawiaj bo tobie nic, a nic nie grozi!!! Nie czekaj z tym i szybko to załatwiaj bo tak być nie może!
Daj znać jak sprawa się wyjaśni!

To znaczy tak.. on obraca się w środowisku takim "kibolskim" i często ma problemy z policją i z prawem i właśnie podczas jednej,jaki oni to nazywają,"akcji" został zatrzymany przez policje i podobno wtedy mu zabrali.
BARDZO DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI .

nie ma zabierania!!! Policja może zatrzymać przedmioty, które służą do popełniania przestępstw(np.kije, pałki, łomy, itp.), oraz będące dowodem w sprawie (tu mógłby ewentualnie być twój telefon, ale...). Jedyny sposób na wyjaśnienie sprawy i odzyskanie tego telefonu to udać się na policję z rodzicami!!! Tobie nic się nie stanie! Dla pewności powiedz temu twojemu chłopakowi, że idziesz z rodzicami na tą policję... to może wtedy się dowiesz od niego co jest z tym telefonem?!

Powrót