Nie wywiązanie się z terminu dostawy towaru zamówionego na odległość

• Autor wątku Autor wątku iza8211
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iza8211

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam, piszę do Państwa w związku z problemem. Chodzi o to, że firma, w której pracuję zamówiła dużą ilość urządzeń klienckich potrzebnych do aktywacji usług telekomunikacyjnych w związku z realizowanym przez nas projektem unijnym. Firma, w której to zamówiliśmy 2 czerwca jako termin dostawy podała wrzesień. Dopiero kilka dosłownie dni temu firma poinformowała nas, że jednak nie ma tych urządzeń i zaproponowali nam inne, ale droższe, na które nie możemy sobie pozwolić bo musimy trzymać się budżetu. Nie mamy czasu na zamawianie tych urządzeń w innych firmach bo już aktywujemy klientów i nie możemy już czekać na realizację kolejnych dostaw. Czy możemy zrobić coś żeby jednak firma ta dostarczyła nam urządzenia te droższe, ale w cenie tej, którą ustalaliśmy na te pierwsze zamówione przez nas urządzenia? Gdzie mamy szukac pomocy, z jakich ustaw korzystać? Dodam, że realizujemy projekt unijny i nie możemy pozwolić sobie na jakiekolwiek opóźnienia czy zwiększanie budżetu. Bardzo dziękuję za pomoc.

Rozumiem, że w umowie którą podpisaliście są paragrafy odnoszące się do w/w sytuacji?

Mamy tylko formularz zamówienia zeskanowany i wysłane na e-maila. Bardzo proszę co pomoc, gdyż czas mija, a my mało tego czasu już mamy.

Nie uważasz, że skoro problem jest takiej "wagi" to powinnaś się udać do prawnika (w swoim mieście)? :wow:

Wiem, powinnam, i tak zrobię, ale pierwsze co mi wpadło do głowy to te forum. Kiedyś pomagano mi tu i teraz też liczyłam, że może ktoś podsunie mi jakiś pomysł.

Czy w momencie składania zamówienia dostaliście informację o terminie dostawy i potraficie to wykazać?

Takie ważne zamówienie i bez Umowy przewidującej odpowiedzialność za zwłokę, zmianę ceny, parametrów. Potwierdzili chociaż zamówienie dostawę i cenę?
iza8211 napisał:
Mamy tylko formularz zamówienia zeskanowany i wysłane na e-maila

loco1 napisał:
Czy w momencie składania zamówienia dostaliście informację o terminie dostawy i potraficie to wykazać?

Tak, mieliśmy taką inrormację

To dopiero połowa odpowiedzi na zadane pytania.

Powrót