Nie wywiązanie sie z umowy i łamanie regulaminu

• Autor wątku Autor wątku kepall
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kepall

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Chciałbym zwrócić się o pomoc w związku z naruszeniem regulaminu. Zakładam sklep internetowy i firma ,której zleciłem wykonanie sklepu zobowiązała się go wykonać do 5 tygodni- takie informacje są zapisane na stronie internetowej firmy i w regulaminie. Z góry zapłaciłem za wykonanie usługi i otrzymałem fakturę. Na dzień dzisiejszy prace nad sklepem trwają już 13 tygodni ,a firma ciągle głupio się tłumaczy i nie zamierzają w jakikolwiek sposób zrekompensować tak długiego oczekiwania,a ja ciągle ponoszę koszty ,bo sklep nie może pracować.Firma wykonująca sklep jest spółką jawną. Co mam robić i do kogo sie kierować??? Dziekuję i Pozdrawiam

Pokaż ten regulamin i umowę, którą zawarliście (jeśli). Dopiero wtedy konkretna porada będzie możliwa. Czy były jakieś zapisy o karach lub odsetkach umownych?

skoro nie wywązali się z umowy, ja bym od niej odstąpił i wezwał do zwrotu zapłaconej kwoty. Jeśli chodzi o odsetki i kary to sprawdź w regulaminie i umowie.

Zwykle płaci się za pracę wykonaną. Zapłata "z góry" za całość wykonanych prac była delikatnie mówiąc nierozsądna. Chyba bez sądu się nie obejdzie.

Powrót