Nie wywiązanie się z umowy KUPNA-SPRZEDAŻY zegarka

• Autor wątku Autor wątku szymek9876
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szymek9876

Użytkownik
Odpowiedzi
103
Witam kilka dni temu sprzedawałem zegarek smartwatch sony sw2. Po oględzinach kupujący chciał ode mnie paragon ale powiedziałem że nie mam gdyż zostawiłem go w domu, a więc zaproponował spisanie umowy, w której zobowiązuję się do dostarczenia mu skan dowodu zakupu na adres email do 10.04.2015r.
treść umowy:
"W dniu xx.xx.xx dokonałem zakupu smartwatch sony sw2 za kwote 230zl od xxxx xxxx legitymujacego sie dowodem nr. xxxxxxxx który zobowiązał się dostarczyć skan dowodu zakup do 10.04.2015 na adres mailowy:xxx
Sporządzono w dwóch identycznych kopiach"
poniżej podpisy nas obu

Dodam że umowa została spisana na bardzo nieestetycznej kartce(brakuje 1/4 kartki)

Niestety najprawdopodobniej nie będe w stanie dostarczyć mu skanu dowodu zakupu ponieważ nie znalazłem go póki co i pewnie nie znajdę. Zaproponowałem zwrot całej kwoty i on miał oddać mi zegarek, sprzedający tego nie akceptuje. Na propozycję oddania pieniędzy odpisał tak:
"Okej aczkolwiek mogę też zadać od ciebie zadość uczynienia za zwłokę która wynikla z wprowadzenia mnie w błąd podstawa jest umowa kupna Sprzedaży która podpisaliśmy. Tak że uważam że lepiej bym paragon się znalazł bo nie mam ochoty włączyć się po sądach za 230 zł."

Teraz pytanie, co zrobić ?

Pomoże ktoś ? sprawa jest pilna

Czyli nie muszę się niczego obawiać i to że zaproponowałem mu zwrot pieniedzy jest ok ?

ok ponownie napisałem kupującemu że jestem skłonny oddać mu pieniądze odpisał:
"Już pisałem, że nie widzę takiej możliwości- znów mam marnować swój czas, dojazd etc. ? To wszystko kosztuje."

tak, oczekuje tego paragonu, kolejny mail:
"Jeżeli był brany pakiet z tel z jakieś firmy tel można u nich wyciągnąć kopie paragonu"

Tak zgadza się więc zaspokoić oczekiwań kupującego nie mogę

Powrót