Nie zamknięte konto w bank AIB.

• Autor wątku Autor wątku ravin23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

ravin23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam.

Mam problem z nie zamkniętym kontem w banku w Irlandii. Orientujecie się może co się dzieje z nie używanym kontem w banku? Istnieje jakaś możliwość zamknięcia bez osobistego stawienia się? Obecnie przebywam w Polsce i nie wybieram się na "zieloną wyspę" i nie wiem jak mam zamknąć konto. Z góry dzięki za pomoc pozdr

Jeżeli nie masz kasy na nim,,to przez internet możesz...

tyle że nie nie miałem dostępnej opcji internetowej. napisać e-maila w formie prośby do AIB czy jak...??:o

Jeżeli nie masz opcji internetowej to nie zamkniesz,,najlepiej zadzwoń i spytaj się,czy możesz telefonicznie ,,jeśli nie znasz ang.to chyba mam nr do polki,,,lub spytaj się o osobę mówiącą w Pl.języku,,

jak byś mógł zobaczyć czy masz ten numer. po angielsku tak biegle nie mówię także nie będę nawet próbował :)

pozdr

0214502291,,,0214502206,,,wiem że pracowała tam polka wiec powiedz ze chcesz po polsku mówić,,,to jest nr,do oddziału w Cork ale to nie istotne,,pamiętaj kierunkowy to 00353+nr,bez zera,,,

ok dzięki wielkie będę próbował... pozdr

a jesli mam internet banking jak zamknąć???

ravin23 dodzwoniłeś się do kogoś kto mówi po polsku??

01-6600-311 numer do głównej siedziby aib w dublinie. Pytaj o AGE. (agnieszke)

Dzwoniłem już na ten nr. pytałem o polskiego konsultanta, ale babka co odebrała przekierowała mnie tylko do działu w którym mogę załatwić to o co mi chodziło.(może akurat nikogo nie było nikogo z polskim:mad: ) A tam dalej po angielsku i problem z aktywacją nowego PAC. :mad:

Ostatnia edycja:
Witam mam ogramna prosbe Czy posiada ktos jakis namiar na polska obsluge w AIB ?? musze rozwiazac pewne watpliwosci bankowe ... Dzwoniac do oodzialu prosze o polska obsluge ale w kazdym mnie zbywaja mowiac ze nie ma takiej osoby . Prosze o pomoc z gory dziekuje

kolega wyciscił konto ,napisał list wsadził tam pocieta karte i zamkneli konto. Zwrot karty to chyba pierwszy warunek zamkniecia konta .A tak na marginesie to dzwoniac do roznych instytucji w ROI domagac to sie mozna obsługi w IRISH lub ENGLISH z tym polskim to chyba troche przesada.Jak sie trafi słowianska dusza to ok ale domagac sie.

Jeśli masz konto w AIB to pomimo iż nie masz środków na koncie jest naliczana opłata za prowadzenie konta. Około 8 euro na trzy miesiące. Masz w tym momencie naliczany debet dlatego dobrze jakbyś sie jak najszybciej skontaktowal z oddzialem w ktorym zakladales konto.

Brak ruchu na koncie bankowym w okresie 6 miesięcy kwalifikuje konto do automatycznego zamknięcia. Przed tym bank wysyła pismo na adres posiadacza rachunku informując, że jeśli w ciągu dwóch (bodajże) tygodni nie zostanie dokonana wpłata lub posiadacz nie zgłosi się do banku z zamiarem dalszego prowadzenia rachunku, to konto zostanie zamknięte. Naliczone opłaty za prowadzenie rachunku przez te 6 miesięcy będą umorzone. Uregulowanie tych opłat przez posiadacza rachunku zostanie odebrane jako kontynuacja prowadzenia konta.

Jak wygląda sytuacja, gdy posiadacz rachunku pozostawił na koncie debet, nie jest mi jeszcze znana.

hej wszystkim moj kolega ma taki problem z bankiem Ulster iz zamknal go 1,5roku temu a oni dalej przysylali mu wyciagi zignorował je poniewaz myslac ze konto zamkniete cos im sie pomyliło jak to u nich bywa i nic z tym nie zrobił obecnie dostal pismo do zaplaty za te wyciagi z zamknietego juz dawno konta i tu nasuwa sie pytanie czy musi to zapłacc czy moze jednak nie gdyz zamykajac konto zrezygnował ze wszystkieo ....??pani z banku powiedziała mu zas ze konto zamkna ale nie wyciagi i musi to zaplacic,?co o tym sadzicie???dziekuje za ewentualna pomoc:)

Powrót