nie zamknięty abonament

• Autor wątku Autor wątku kajkas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kajkas

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam
Moim problemem jest wierzytelność u operatora telefonicznego Play. W maju 2013 roku mój abonament na internet się kończył, a po kilku telefonach w sprawie przedłużenia wybrałem się do salonu i powiedziałem, że przedłużeniem nie jestem zainteresowany. Poinformowano mnie, że w takiej sytuacji sprawa jest zamknięta. Dzisiaj chcąc wziąć u operatora telefon na abonament dowiedziałem się, że tamtego wówczas wcale nie zamknięto, naliczano rachunki przez kolejny około rok, po czym sprzedano dług firmie windykacyjnej. Przez ten okres około dwóch lat nie otrzymałem żadnej informacji, żadnego upomnienia ani najpierw od operatora, ani do tej pory od nowego właściciela długu, czyli o wszystkim się dowiedziałem przypadkiem.
Czy mam jakieś możliwości odwołania się, walczenia z tą sytuacją?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Podsumujmy. Przedłużeniem umowy nie byłeś zainteresowany. A jej rozwiązaniem/wypowiedzeniem?

Zgadza się. Poinformowałem o tym pracownika salonu, powiedział że w takim razie po sprawie, po czym najwyraźniej w ogóle tego nie odnotował/nie wprowadził do systemu. Co dziwne, przez cały ten czas, czyli prawie dwa lata, wciąż nie dostałem żadnej informacji, ponaglenia, telefonu od biura obsługi klienta w sprawie płatności, jak to zwykle ma miejsce - nic.

Masz jakiekolwiek potwierdzenie na piśmie, że rozwiązałeś umowę?
Np złożone przez siebie i potwierdzone przez pracownika salonu?

Właśnie nie mam - wtedy nie byłoby problemu. Był to pierwszy raz, kiedy coś takiego jak abonament załatwiałem sam, a nie rodzice. Młody i głupi - jeszcze nie wiedziałem, że muszę wszystko brać na piśmie. Powiedziano, że załatwione, więc podziękowałem i wyszedłem.

Mam rozumieć, że pozostaje mi tylko spłacić wierzytelność?

Tak, bo nie masz jak udowodnić swojej racji.

Ehh :( No trudno, dziękuję za pomoc.

Powrót