R
rrobsonn
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
witam mam taki problem wynajolem mieszkanie do remontu w ktorym przeciekał sufit.nad moim pokojem jest taras wiec po rozmowie z wlascicielami doszlismy do w niosku ze trzeba zrobic taras tak zeby nie puszczal wody cala prace z grobsza wycenilem na 2920zł robocizna 1720zl + material 1200zl ale bez transportu tj.transportu swoim autem materialu z punku a do punktu b, paliwa i wniesienia materialu na 3p sytuacja jest taka ze kamienica ma 2 wlascicieli ktorzy mieli mi zaplacic po polowie tzn.1 wlasciciel polowe pieniedzy za material 600zł i polowe za robocizne 860zł i drugi tak samo nie mowiac juz o kosztach wniesienia i transportu mianowicie problem polega na tym ze jedna z pan rozliczyla sie ze mna do zera a druga zaplacila tylko 600zł za material i nie chce mi wyplacic pieniedzy za robocizne w wysokosci 860zł chciaz obie odbieraly taras po skonczonej pracy i nie mialy zadnych zastrzezen tak wiec zostalem zmuszony do zlozenia wniosku do sądu tylko nie wiem pod jaki art. to podlega i w ktorym sadzie mam zlozyc wniosek. prosze o pomoc i moze inne warianty rozwiazania mojej sprawy z gory serdecznie dziekuje