Niechlujne traktowanie dziecka przez matkę

• Autor wątku Autor wątku MrMag1990
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MrMag1990

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Cześć,

Mam dość poważną sytuacje. Już tłumaczę.
Jestem już po rozwodzie z matką dziecka parę lat i jest z nią coraz gorzej. Nie jesteśmy razem i tu mam ulgę ale to jak trakuje dziecko mnie wykańcza.
Matka dziecka jest dosłownie zakręcona jak helikopter. Ciągle biega i co najgorsze nie myśli o swoim dziecku ani o tym co się dzieje w szkole.
Nie czyta grupy szkolnej, nie wie co dziecko ma przynieść do szkoły. Nie odrabia z nią lekcji chyba, że ja jej zwrócę uwagę. Ma dostęp do wszystkiego ale totalnie to olewa twierdząc, że ona nie ma nawet kiedy przeczytać informacji na grupie szkoły.
Po drugie dostaje alimenty ale ja nie mam pojęcia na co ona je wydaje. Miała kupić kurtkę to dopiero moja mama jej kupiłem bo już niewytrzymała bo dziecko nie miało by w czym chodzić. Buty ja sam osobiście jej kupiłem bo przecież ona w ogóle o tym nie pomyśli. Bo ciągle się tłumaczy, że nie ma pieniędzy. Wojna była ostatnio oto, że ja jej przecież płacę alimenty na dziecko a nie na jej osobiste życie. Powiedziała mi nawet, że wydała 3000 tysiące na naprawę samochodu i teraz niema kasy żeby coś kupić dziecku.
Jest bezczelna i beze mnie ani moich rodziców to to dziecko by nic nie miało.
Mało tego ostatnio dziecku serce złamała bo zapomniała, że ma koncert. A jak jej uwagę zwróciłem to jeszcze się ze mną pokłóciła, że to moja wina bo jej nie powiedziałem, że to już dzisiaj ale jeszcze dzień wcześniej jej o tym mówiłem.
Do kozaków zakłada jej za małe skarpetki i dziecku się kostki obcierają. No mówię wam tragedia.
To jest tylko fragment jej zaniedbań.

Tylko teraz pytanie. Czy jak czytacie to wszystko drodzy kochani prawnicy to czy jest jakieś prawo przez które mogę ją pozwać do sądu i ewentualnie jakie dowody mógłbym przedstawić?

Odbyłem z nią parę rozmów i z dzieckiem i mam to nagrane ale to jest nielegalne i nie mogę tego wykorzystać. Mam zdjęcia jej pokoju jak wyglądał i w jakim bałaganie dziecko mieszkało jeszcze do niedawna. Ale to na pewno będzie za mało.

Nie wiem czekam na pomysły bo ta kobieta mnie wpędzi do grobu przez to jak traktuje dziecko i nawet nie zdajecie sobie sprawy jak to człowieka męczy kiedy muszę pilnować dziecko i ją bo czasami mam wrażenie, że wychowuje oboje.

Mile widziane wszelakie pomysły jak mogę sobie z tym poradzić żeby sąd potraktował mnie poważnie. Rozmawiałem z nią wiele razy ale to tak jak bym gadał do ściany. Muszę działać bo ona jej mydli oczy obiecuje dziecku złote góry i ją przekabaca ale dziecko nie widzi co się wokół niego dzieje.

Ostatnia edycja:
A co chcesz osiągnąć, o co chcesz pozwać matkę dziecka?

ile dziecko ma lat? 8 ? zdrowe ?więc posprzątać pokój może samo podobnie jak ubrać skarpetki.
Co co zasady program szkolny jest przygotowany alby przeciętnie inteligentne dziecko poradziło sobie samo z odrabianiem lekcji,

MrMag1990 napisał:
Czy jak czytacie to wszystko drodzy kochani prawnicy to czy jest jakieś prawo przez które mogę ją pozwać do sądu i ewentualnie jakie dowody mógłbym przedstawić?
z tym co piszesz proponuję sprawę dla reportera :)

Ostatnia edycja:
Powrót