niedokonczone zakupy, a komornik.

• Autor wątku Autor wątku xamandaff
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xamandaff

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Jakis czas temu przez przypadek wylicytowalam jaki telefon za 500 pln, niestety mam stary komputer, ten przedmiot byl promowany byl jakos na stronie glownej, kliklo mi w to , potem zamknac wcislo mi sie licytuj...,

od razu napisalam do tego Pana prosbe o wycofanie oferty , bo nie stac mnie na taki telefon. Niestety z jego ust same obelgi uslyszalam. Proby wyludzenia pieniedzy. Straszy mnie komornikiem. Czy moze wyslac do mnie komornika, skoro ja nie mam tylu pieniedzy by mu zaplacic?

czekam na odpowiedz.

Pani wybaczy, ale brzmi to troszkę nierealnie..każdy internauta wie, że aby zakupić przedmiot przez internet to trzeba się najpierw zarejestrować, w końcu muszą być podane Pani dane i adres, a następnie proces zakupu też nie jest ot tak..jeden przycisk. Jest najczęściej kilka potwierdzeń, czasami mail z linkiem do potwierdzenia transakcji wysłany na skrzynkę pocztową. Generalnie nie jest to czynność przy której można kliknąć raz i się wpakować.
A u Pani się klikło, wcisło i klops..dziwne.

Odpowiadając, jakaś szansa jest że osoba sprzedająca może uzyskać tytuł wykonawczy na Panią i skierować sprawę do komornika.

Mam konto na allegro duzo kupuje, ale ubran dla siebie i to w rosadnych cenach. To rzeczywiscie byl przypadek jak mowie, weszla mi ta strona, ja ja chcialam wylaczyc, a to zlom stary i zamiast anulowac to mi zatwierdzil..., szkoda slow. pierwszy raz mis ie takie nie planowane zakupy trafily.

Witam!
W związku z powyższym mam pytanie do Bartaty, czy licytując przedmiot w internecie można w ciągu 10 dni odstąpić od kupna skoro sprzedaż odbyla się poza siedzibą sprzedawcy? To nie jest zlośliwe pytanie, tylko też czasem korzystam z aukcji więc chciałabym wiedzieć jak uniknąć takich sytuacji.Pozdrawiam:)

Powrót