niedopełnienie obowiązku przez policje???

• Autor wątku Autor wątku przemek_szczecin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

przemek_szczecin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam. Słuchajcie(czytajcie), w ostatnich dniach u mnie w domu zawitała policja z postanowieniem prokuratora o: 1. Zarządać dobrowolnego wydania rzeczy mogących stanowić dowód w sprawie (a w razie odmowy przeprowadzić odebranie). 2 Dokonać przeszukania pomieszczeń mieszkalnych i gospodarczych zajmowanych przez w/w. w celu znalezienia rzeczy mogących stanowić dowód w sprawie lub podlegających zajęciu w postępowaniu karnym.
Dostałem spis rzeczy jakie mam mieć. Oddałem tylko część z nich, bo tyle tylko miałem. Ale co mnie zastanawia czy pomimo iż oddałem 1/3 rzeczy ze spisu, policjanci powinni przeszukać mieszkanie czy odstąpić od czynności ???
Dodam że przeszukanie się wogole nie odbyło...... ponieważ jeden z policjantów stwierdził że "po co, nie chce mi się i nie będę robił cyrków"....... czy w takiej sytuacji można złożyć doniesienie na funkcjonariuszy o niedopełnieniu obowiązków służbowych ???

nadmienie dodatkowo ze sama policja nie moze czy tez nie chce udzielic mi odp na to pytanie:)))

Gdyby zrobiliby w Twoim domu bałagan podczas przeszukania z uwagi na zbytnią gorliwość miałbyś pretensje w drugą stronę.
Pozostałe rzeczy nie wymagają komentarza bo są nielogiczne.

Powrót