Niedopełnienie umowy z firmą telekomunikacyjną

• Autor wątku Autor wątku martulinska87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martulinska87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam problem z firmą Netia, mam podpisaną z nimi umowę na usługi internet+tv, 8 grudnia 2016 zgłosiłam firmie swoją przeprowadzkę i prośbę o przeniesienie usług na inny adres, konsultantka przyjęła zgłoszenie informując, że usługi można przenieść na podany przeze mnie adres oraz że przeniesienie usług trwa ok 21 dni. 21 grudnia 2016 otrzymałam informację mailową, że przeniesienie nastąpi do 3 stycznia 2017. 29 grudnia otrzymałam informację, że na podanym przeze mnie adresie muszą zbudować nowe przyłącze dla mnie i że aktywacja moich usług nastąpi do 27 stycznia 2017... i tak do dnia dzisiejszego data aktywacji jest odwlekana z miesiąca na miesiąc. Od grudnia regularnie wystawiane są mi faktury za usługi, których de facto nie mam bo mi ich nie podłączyli. Pierwszy rachunek za grudzien zapłaciłam, ale przy następnym zgłosiłam reklamację, która została odrzucona i nadal kazano mi płacić (nadmienię, że jest to kwota 95 zł/mc). Później składałam reklamację o 4 miesiące darmowe, również została odrzucona. Złożyłam reklamację z prośbą o rozwiązanie umowy bez ponoszenia kary umownej, która również została odrzucona.
Co mogę zrobić w tej sytuacji?? Niem zamierzam płacić im za coś czego nie otrzymuje, poza tym nie wiem ile jeszcze mam czekać na przeniesienie tych usług? Czy jest szansa, abym wywalczyła anulowanie tych zaległych faktur oraz rozwiązała z nimi umowę bez ponoszenia kary umownej??

Powrót