Niedoszły pracodawca - pytanie

• Autor wątku Autor wątku newbalance
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

newbalance

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam

Chcialem zapytac o jedna rzecz mianowicie pewna osoba oglaszala na znanym portalu ze poszukuje statystow do krecenia teledysku na 3 dni (dobrze platne) ale potrzebny jest tshirt z pewnego sklepu i aby w nim sie zjawic na zdjecia tak wiec kupilem ta bluzke ale na tym kontakt emailowy sie urwal bluzke moge odeslac do 30dni ale tu moje pytanie czy mozna to podciagnac pod jakis paragraf ze pracodawca obiecywal mi prace a jej nie dotrzymal czy jest zupelnie poza litera prawa ? Pozdrawiam

Ogłoszenie to nie jest umowa o pracę, a prawo konsumenta to nie prawo pracy....

wiec prosze o przeniesienie, a tak poza tematem to nie ma na to zadnego paragrafu na pewno ?? nie da sie o nic posadzic tego pracodawcy ze mnie oszukal i nie dotrzymal slowa ?

Zaraz, zaraz... ktoś coś napisał, ty to przeczytałeś i on cię oszukał? :what:
Umówiłeś się z nim, że cię zatrudni?

no pisal ze zdjecia do teledysku odbeda sie w jednym z warszawskich klubow i musialem zaplacic za koszulke z ktora teraz nie mam co zrobic czy to nie jest naciaganie ?

moralnie jest, tak samo jak sprzedaż garnków wartych 300zł za 5000zł emerytom na pokazach, ale wg prawa wszystko jest ok. W Polsce jest dużo legalnych "oszustw".

opania napisał:
W Polsce jest dużo legalnych "oszustw".
Ogłoszenie nie jest oszustwem, a umowy można prawnie egzekwować, tylko trzeba je najpierw zawrzeć i skutecznie udokumentować.

Powrót