Niedotrzymanie terminu - serwis

• Autor wątku Autor wątku estel_0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

estel_0

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!

Sprawa wygląda tak. Oddałem skuter do serwisu na przegląd pozakupowy z prośbą o naprawę ewentualnych problemów, następnego dnia dowiedziałem się co trzeba wymienić, otrzymałem infromację o cenie i mniej więcej terminie wykonania usługi (+/- 5 dni roboczych). W międzyczasie doszła jeszcze jedna część do wymiany + cena i termin ok. tygodnia (w sumie około 1-1,5 tyg). Od tamtej pory minął już ponad miesiąc a usługa nadal nie została wykonana pomimo wielu obietnic i ponagleń z mojej strony. Co w tej sprawie mogę zrobić? Jak wyegzekwować np rabat na usługę? Czy mogę odstąpić od umowy?
Terminy były ustalane słownie (ewentualnie sms'em).

Skoro ustalałeś słownie, to idź do szefa i przedstaw sprawę, może dostaniesz jakaś rekompensatę.

Czyli moje prawa ograniczają się do "może dostanę rekompensatę" ?

A masz jakiś dokument/protokół przekazania skutera do warsztaty albo kosztorys z przewidywaną datą zakończenia serwisu?

estel_0 napisał:
Czyli moje prawa ograniczają się do "może dostanę rekompensatę" ?

A jakie straty poniosłeś?

A ile byś chciał dostać tego rabatu? ;)

Przy oddawaniu motoru serwisant spisywał ze mną taki protokół co jest do zrobienia, z datą przyjęcia. Koszty i przewidywany czas naprawy podawał mi telefonicznie, ewentualnie smsem.
Czy poniosłem straty? Na pewno taniej było by mi dojeżdżać do pracy skuterem niż autem - w końcu po to go kupiłem.
Czy mogę teraz zrezygnować z dalszych "prób" serwisowania? Co w takim przypadku?

Powrót