Niedotrzymanie umowy

• Autor wątku Autor wątku fortuna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fortuna

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, mam pytanie i proszę o pomoc mam nadzieję że nie jest jeszcze za późno. Mianowicie w 2013 r pewne biuro podróży organizowało wycieczkę grupie emerytów ja za pośrednictwem mojej mamy też miałam pojechać wraz z rodziną. W dniu wyjazdu po oczywiście opłaceniu wszystkich kosztów nie podjechał po nas autokar, po tel rozmowie z właścicielem mieliśmy czekać tak oto czekaliśmy:mad: ok 7 godzin ( czysta paranoja a my naiwniacy wierzyliśmy w słowa właściciela o opóźnieniu) Ok godz 14:00 wezwany właściciel przyjechał na miejsce i oznajmił że został oszukany przez firmę przewozową i wycieczka się nie odbędzie. Niestety o zwrocie gotówki nie było mowy. Jako chyba jedyna trzeźwo myśląca osoba zażądałam od owego pana napisania oświadczenia że wycieczka się nie odbyła z jego winy i że zostaną nam zwrócone koszty. Niestety do dnia dzisiejszego właściciel nie zwrócił nawet 1/3 kwoty a od roku nie dał ani złotówki ponaglany tłumaczy się brakiem gotówki. Ten pan jest już na emeryturze i ma jaki taki stały dochód. Co w związku z tym mogę zrobić? Nie interesuje mnie cała grupa tylko moja rodzina

Powrót