Niedotrzymanie warunków umowy- impreza sylwestrowa

• Autor wątku Autor wątku malinka94
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malinka94

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień Dobry
Wykupiliśmy sylwestra który wyglądał bardzo bogato na ofercie, natomiast okazało się, że wszystko było zupełnie inne(inna ilość posiłków, wódka miała być nieograniczona a skończyła sie o 23... zamiast muzyki na żywo dj puszczał kawałki z płyt... itd)
Zgłaszaliśmy reklamacje do organizatora i nas wyśmiewa i mówi, że jak chcemy możemy iść do sądu.
Z tego co wiem inni uczestnicy też są niezadowoleni, co w takiej sytuacji możemy zrobić? Ktoś odzywał się jeszcze do UOKiK, ale z miernym skutkiem.
Jesteśmy zdecydowani iść do sądu, chociażby żeby dać nauczkę takim "organizatorom".
Także proszę pomóżcie co robić:rolleyes::rolleyes:

Zbierzcie się w kilka osób, wystosujcie wspólne, podpisane przez wszystkich pismo z reklamacją i żądaniem zwrotu kwoty adekwatnej do tego ile było mniej. Wskażcie konta i termin 14 dni. Poinformujcie, że po tym terminie złożycie pozew do sądu.

Dziękuję za odpowiedz.
Ja już wiem, że to pismo nic nie da, co wtedy? Do jakiego sądu i o co stosować pozew?

Nie to co wiesz jest tu ważne tylko jak należy postąpić. Wystosuj pismo. Sąd odpowiedni do zamieszkania usługodawcy. Pozew o to co napisałem wyżej.

Powrót