Niekaralność a służba wojskowa

• Autor wątku Autor wątku luxy81
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

luxy81

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam.Mam pewną wątpliwość którą mam nadzieję pomożecie mi rozwiązać.Jestem zainteresowany powrotem do służby wojskowej w charakterze szeregowego zawodowego,ale niestety przeciwko mnie toczy się postępowanie karne.Jestem oskarżony o pobicie którego nie dokonałem.Odbyła się już jedna rozprawa na której poszkodowany i dwóch jego świadków stwierdzili że zaszła pomyłka i nie jestem osobą która tego pobicia dokonała.Niestety na sprawę nie stawił się jeden ze świadków,który obecnie przebywa za granicą i kolejna rozprawa jest przesuwana na inne terminy.Zastanawiam się czy w takiej sytuacji mogę poczynić starania o powrót w szeregi Wojskowych.Czy każde postępowanie toczące się przeciwko mnie,nawet to które najprawdopodobniej zakończy się uniewinnieniem dyskwalifikuje mniejako żołnierza zawodowego.

Postępowanie zakończone uniewinnieniem nie zdyskwalifikuje Cię.

No tak.Ale chodzi mi o to czy w trakcie postępowania mogę starać się wrocić do wojska,czy dopiero wtedy gdy zapadnie wyrok w sprawie.

Formalnie rzecz biorąc dopóki nie ma wyroku skazującego jesteś czysty. Starać się możesz. Resztę oceni wojsko.

Nawet się nie oglądaj wal w szeregi wojskowych....

Powrót