T
thegreenworld
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. Czy można zostać nieklasyfikowanym z przedmiotów z powodu nieobecności w drugim półroczu, jeśli w pierwszym półroczu miało się nienaganną frekwencje i po zsumowaniu obecności z półrocza pierwszego i drugiego ma się więcej niż 50 % obecności? Dodam, że pozyskałam wszystkie możliwe oceny w drugim półroczu z każdego przedmiotu. Nie mam żadnych zagrożeń, pierwsze półrocze również ukończyłam z pozytywnymi wynikami. Czy frekwencja za drugie półrocze może sprawić, że zostanę nieklasyfikowana?
Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu
z dnia 7 września 2004 r.
§ 15.
1. Uczeń może nie być klasyfikowany z jednego, kilku lub wszystkich zajęć edukacyjnych, jeżeli brak jest podstaw do ustalenia śródrocznej lub rocznej (semestralnej) oceny klasyfikacyjnej z powodu nieobecności ucznia na zajęciach edukacyjnych przekraczającej połowę czasu przeznaczonego na te zajęcia w szkolnym planie nauczania.
Postawy do ustalenia oceny rocznej są, a frekwencja roczna jest wyższa od 50 %. Proszę o pomoc.
Z góry przepraszam za dodanie wątku w niewłaściwym dziale.
Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu
z dnia 7 września 2004 r.
§ 15.
1. Uczeń może nie być klasyfikowany z jednego, kilku lub wszystkich zajęć edukacyjnych, jeżeli brak jest podstaw do ustalenia śródrocznej lub rocznej (semestralnej) oceny klasyfikacyjnej z powodu nieobecności ucznia na zajęciach edukacyjnych przekraczającej połowę czasu przeznaczonego na te zajęcia w szkolnym planie nauczania.
Postawy do ustalenia oceny rocznej są, a frekwencja roczna jest wyższa od 50 %. Proszę o pomoc.
Z góry przepraszam za dodanie wątku w niewłaściwym dziale.
Ostatnia edycja: