Nieklasyfikowana

• Autor wątku Autor wątku madziula25012
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

madziula25012

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, dziś rano wychowawca poinformował mnie,że zostanę nieklasyfikowana w tym semestrze. Byłam często nieobecna,ponieważ leżałam w szpitalu (praktycznie zawsze miałam zwolnienie lekarskie). Tylko z jednego przedmiotu nie mam ocen, a został mi jeszcze miesiąc więc mogę to nadrobić. Nauczyciele delikatnie dali mi do zrozumienia żebym przeniosła się na zajęcia zaoczne lecz ja chcę normalnie ukończyć to liceum, to że choruję nie oznacza że jestem inna. Co w tej sytuacji mogę zrobić ?

Jesteś nieklasyfikowana tylko z jednego przedmiotu czy więcej? I zależy jeszcze jak to się ma procentowo - jeżeli Twoja obecność na jakimś przedmiocie to 10%, a powinno być minimum 50% to trochę lipa. Jak masz obecność 40% to spokojnie to jeszcze nadrobisz i nie trzeba się stresować. Pytanie brzmi, czy nauczyciele będą tak przychylni, żeby wyznaczać Tobie dodatkowe terminy zaliczeń.
Zwolnienie lekarskie ok, ale - w takim razie to jest nieobecność usprawiedliwiona. W takiej sytuacji może jedynie Rada Pedagogiczna stanąć za Tobą i jakoś to pozytywnie zakończyć, ale znając niektórych nauczycieli - i to może być wątpliwe.

Powrót